Antena Meniu Search
x

Cazul fetiţei de 12 ani din India, care a murit de rabie după ce a fost muşcată de un câine maidanez, stârneşte revoltă în rândul populaţiei

Moartea unei fetiţe de 12 ani din statul indian Kerala, după ce a fost muşcată de un câine maidanez, a stârnit indignare în rândul populaţiei, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 14:46

Câine maidanez
Cazul fetiţei de 12 ani din India, care a murit de rabie după ce a fost muşcată de un câine maidanez, stârneşte revoltă în rândul populaţiei - Shutterstock

Abhirami, care a fost muşcată în luna august de un câine maidanez, a murit luni în spital. Este al 21-lea deces cauzat de rabie în Kerala anul acesta. Fata primise trei doze de vaccin antirabic şi urma să îi fie administrată cea de-a patra în curând.

Rabia provoacă 18.000-20.000 de decese în fiecare an în ţară

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) precizează că rabia este endemică în India, unde sunt confirmate 36% din decesele din lume cauzate de rabie.

”Adevărata povară a rabiei în India nu este pe deplin cunoscută, deşi, conform informaţiilor disponibile, provoacă 18.000-20.000 de decese în fiecare an în ţară”, potrivit OMS.

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, activiştii pentru drepturile animalelor pun la îndoială numărul raportat de OMS, subliniind o ”diferenţă uriaşă” între numărul furnizat de OMS şi cifrele Ministerului indian al Sănătăţii, relatează news.ro.

Problema câinilor fără stăpân este una sensibilă în India şi duce adesea la dezacorduri între iubitorii de animale şi localnici cu privire la hrănirea şi sterilizarea patrupedelor. Un ministru federal a declarat Parlamentului, în august, că au existat 15,3 milioane de câini maidanezi în India în 2019, potrivit recensământului animalelor. Numărul total, a spus ministrul, s-a redus cu 10% de la 17,1 milioane înregistrate în 2012.

Campaniile împotriva câinilor maidanezi au provocat numeroase revolte în rândul activiştilor

Kerala, care are 290.000 de câini vagabonzi, a luat parte la o serie de campanii menite să rezolve problema câinilor maidanezi. În 2016, o campanie de ucidere a câinilor fără stăpân, promovată de unii locuitori din Kerala după o creştere a muşcăturilor de câini, i-a înfuriat pe activişti. Cu un an înainte, iubitorii de câini au postat pe reţelele sociale hashtag-ul #BoycottKerala împotriva unei propuneri de a elimina vagabonzii - planul nu a fost niciodată implementat.

Vineri, Curtea Supremă a Indiei va audia o petiţie prin care guvernele federale şi de stat vor lua măsuri împotriva câinilor fără stăpân. Instanţa a decis să mute data audierii după ce avocatul VK Biju a subliniat, luni, problema muşcăturilor produse de câine din Kerala şi a menţionat starea lui Abhirami (aceasta a fost înainte de a muri).

Pledoaria solicită, de asemenea, anularea reglementărilor ABC (Controlul naşterii animalelor) care au fost introduse în 2001 - în conformitate cu aceste reglementări, câinii maidanezi sunt adunaţi, sterilizaţi, vaccinaţi şi aduşi în aceeaşi zonă de unde au fost ridicaţi.

Activiştii pentru drepturile animalelor susţin că acesta este cel mai uman şi eficient mod de a ţine sub control populaţia maidanezilor şi de a reduce muşcăturile produse de câini. Criticii susţin însă că programul nu este implementat corespunzător şi spun că soluţia este sacrificarea câinilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Cazul fetiţei de 12 ani din India, care a murit de rabie după ce a fost muşcată de un câine maidanez, stârneşte revoltă în rândul populaţiei