Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 4 ani şi-ar putea pierde vederea după ce a căzut cu trotineta, în drum spre grădiniţă. Mama ei, martoră la accident

O fetiță în vârstă de 4 ani a orbit în urma unui accident îngrozitor. Coral Allan mergea la grădiniță alături de mama ei, Amanda, în vârstă de 39 de ani, când s-a prăbușit de pe trotinetă și s-a lovit cu ghidonul în ochiul stâng. Copila a izbucnit în plâns şi i-a spus femeii că i s-a încețoșat vederea.

de Redactia Observator

la 28.07.2022, 18:34

Mama a trei copii, Amanda Allan, în vârstă de 39 de ani, își ducea fetița la grădinițiă, pe 23 iunie, când aceasta s-a dezechilibrat și a picat, lovindu-se cu ochiul stâng de ghidonul trotinetei. Amanda a spus că rănile fiicei sale nu au părut prea grave la început deoarece nu curgea sânge și nu a simțit nicio durere.

Ochiul copilei părea însă umflat, așa că mama sa, Amanda, a decis să o ia acasă și să vadă cum evoluează rana. Pe măsură ce orele treceau, Coral a început să se plângă că are ceva blocat în ochi și că vederea i se încețoșează, relatează Mirror. A doua zi dimineața, fetița a susținut că nu poate vedea deloc, iar Amanda și tatăl Ryan, în vârstă de 29 de ani, au dus-o de urgență la doctorul local. Acolo, i s-a spus că rana lui Coral era extrem de gravă și că trebuie să meargă direct la spital pentru a vedea un specialist.

Situația s-a dezvoltat atât de repede, de la accident până unde ne aflăm acum. Când Coral a căzut, părea puțin zdruncinată și ochiul ei părea ușor umflat, dar m-a asigurat că nu o doare deloc. De-a lungul zilei am tot întrebat-o dacă vede bine și la început a spus că poate vedea perfect. Abia mai târziu vederea ei a început să se încețoșeze, iar dimineața, când s-a trezit, nu putea vedea deloc. A auzi îngrijorarea din vocea doctorului este cel mai rău coșmar al fiecărei mame, a fost atât de greu”, a declarat mama fetiţei, Amanda. 

La sosirea lor la spital, Amanda a fost informată că fiica ei va avea nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență pentru că avea mai multe răni la nivelul globului ocular. Coral a fost transferată la Spitalul pentru Copii din Glasgow, unde a fost apoi operată în aceeași după-amiază. În ciuda gravității rănii ei, fetiţa nu simte deloc durerea, iar semnele postoperatorii par promițătoare. Însă, vederea lui Coral este încă foarte afectată și va trebui să i se facă o altă operație în următoarele săptămâni.

Pe acelaşi subiect

Oculiştii au operat-o pe Coral și acum poartă o lentilă de contact uriașă din sticlă pentru a proteja cusăturile. Ne-au spus că vor face tot posibilul pentru a-și recupera vederea complet, dar probabil că va avea nevoie de mai multe operații în viitor. Și este puțin probabil să vedem rezultatele operațiilor ei recente timp de șase până la opt luni, deoarece rănile ei au nevoie de timp pentru a se vindeca. Încă încercăm să înțelegem cum s-a întâmplat asta. Nu am dormit de o săptămână, îngrijorându-ne de efectele de lungă durată pe care acest lucru le-ar putea avea asupra fiicei noastre”, a mai adăugat mama lui Coral.

Medicii au prezentat cel mai rău scenariu pentru Coral, care ar putea să nu mia vadă cu ochiul stâng, toată viața.

Mama fetiței a lăsat un mesaj pentru toți părinții de pretutindeni

Amanda dorește ca părinţii să conștientizeze riscurile pe care le pot prezenta activitățile zilnice și să promoveze utilizarea mai largă a protecției ochilor în rândul copiilor. „Această situație ne-a făcut să vedem pericolele care ne înconjoară zilnic copiii. Vrem să creștem gradul de conștientizare pentru acest tip de incident, astfel încât alți părinți să nu fie nevoiți să sufere prin ceea ce trecem noi acum. Ne-am învățat lecția și, în viitor, copiii mei vor purta ochelari de protecție atunci când fac activități care prezintă un risc pentru sănătatea lor optică. Mă rog pentru Coral, ca acest accident să nu atârne peste ea pentru tot restul vieții, dar trebuie doar să așteptăm și să vedem”, a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » O fetiţă de 4 ani şi-ar putea pierde vederea după ce a căzut cu trotineta, în drum spre grădiniţă. Mama ei, martoră la accident