Antena Meniu Search
x

Foto O fetiţă de trei ani a murit la o zi după ce a fost externată din spital cu "durere de burtă", în UK. Mama, îngenunchiată de durere: "S-a înmuiat instant în braţele mele"

Durere fără margini pentru o familie, după ce fetiţa lor de trei ani a murit subit, după o durere de burtă care s-a dovedit a fi o infecţie bacteriană. Mama face un apel pentru avertizarea părinţilor cu privire la simptomele sepsisului şi la atenţia sporită pe care trebuie să o acorde celor mici atunci când se simt rău.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.09.2021, 22:27

Harper Aitken avea doar trei ani
O fetiţă de trei ani a murit la o zi după ce a fost externată din spital cu "durere de burtă", în UK - The Sun/ Mirrorpix

Micuţa Harper Aitken, în vârstă de trei ani, a fost dusă de urgenţă la spital după ce a dezvoltat o erupţie cutanată, i-a crescut temperatura şi a început să aibă dureri de gât. După câteva ore însă a început să se simtă mai bine, iar medicii au externat-o considerând că este pur şi simplu „deranjată la stomac” şi că nu este nimic serios.

În după-amiaza zilei următoare, mama ei, Lori Mullen, în vârstă de 34 de ani, şi-a dat seama că ceva nu este în regulă şi a insistat să ceară o părere de la medicul de familie, după ce buzele copilei au început să se albăstrească. A fost transportată din nou la spitalul Royal Forth Valley din Larbert, Falkirk cu ambulanţa când a leşinat în sala de aşteptare, dar aproximativ două ore mai târziu a murit, spre disperarea mamei sale, în data de 8 martie.

De ziua mondială a septicemiei, 13 septembrie, Lori Mullen face un apel pentru toţi părinţii pentru conştientizarea pericolului, întărind ideea că aceştia trebuie să menţioneze medicului posibilitatea infecţiei cu sepsisul bacterian dacă observă o erupţie sau alte simptome pe care le are cel mic, motivând că un astfel de diagnostic nu trebuie evitat.

„Aveţi încredere în simţurile voastre. Aş fi vrut să pot pronunţa la acel moment cuvântul «sepsis»”, a declarat femeia.

Pe acelaşi subiect

Mama fetei moarte: "Nu-mi venea să cred că se întâmplă acest lucru în fața mea”

A povestit despre disperţul pe care îl are în suflet faţă de momentul în care fetiţa ei a fost externată şi trimisă acasă fără ca măcar să fie cerută părerea unui medic pediatru, în ciuda faptului că avea temperatură şi se simţea rău.

„Am rugat medicul să se uite la ea, dar a refuzat şi a spus că pune simptomele pe seama unei dureri de burtă. Erupția dispăruse și temperatura ei scădea, așa că mi s-a spus să o duc acasă. Totuşi noaptea începuse să halucineze şi temperatura îi crescuse din nou”, a mărturisit Lori.

Când a sunat din nou la spital a fost îndemnată să meargă la medicul de familie: „Deodată s-a prăbușit în sala de așteptare. S-a înmuiat instant în braţele mele. A fost dusă direct într-o cameră de resuscitare din spital, apoi dusă la spital. S-a deteriorat atât de repede. Am simțit neîncrederea deplină. Nu-mi venea să cred că se întâmplă acest lucru în fața mea”

Îi apăruse o erupţie de culoare roşie pe spate şi o alta de culoare neagră pe faţă şi pe braţ, iar medicii i-au spus atunci mamei că fetiţa este în stare destul de critică, relatează The Sun. A fost pusă în comă indusă şi în următoarele 45 de minute o întreagă echipă de medici au încercat să o salveze. La câteva ore însă a fost declarată moartă însă, vestea îngenunchind-o pe mamă. NHS Forth a deschis o anchetă la nivelul spitalului pentru a investiga circumstanțele care au dus la decesul brusc şi tragic al fetei.

„O serie de modificări și îmbunătățiri au fost făcute în urma unei analize interne detaliate, fiind incluse o educație clinică suplimentară și instruirea internă condusă de un medic pediatru cu experiență. Ne-am întâlnit cu familia în mai multe rânduri și am împărtășit rezultatele acestor schimbări, cu toate acestea, ne vom asigura că sunt, de asemenea, la curent cu lucrările care urmează a fi în viitor puse la punct”, a declarat de curând un purtător de cuvânt al spitalului, în privinţa schimbărilor făcute la nivel intern cu scopul de a fi evitată producerea unei alte tragedii de acest fel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » O fetiţă de trei ani a murit la o zi după ce a fost externată din spital cu "durere de burtă", în UK. Mama, îngenunchiată de durere: "S-a înmuiat instant în braţele mele"