Antena Meniu Search
x

Foto O mămică din UK, izolată complet de lume timp de 2 ani și terorizată de iubitul dependent de droguri, a redevenit o femeie liberă

O mamă a doi copii din Marea Britanie a reușit să se elibereze dintr-o relație bolnăvicioasă cu un dependent de droguri după doi ani de chin, în care a fost îndepărtată de prieteni și familie, și-a pierdut complet independența și a fost supusă la violențe psihice și fizice greu de îndurat. Individul care a adus-o în pragul colapsului a fost condamnat la trei ani de închisoare.

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 17:56

Fără contact cu lumea, înstrăinată de prieteni și familie, la etajul opt al unui bloc, cu geamurile vopsite, pentru a nu se vedea nimic. Așa a trăit Holly Jepson, o tânără de 23 de ani, după ce a picat pradă unui bărbat cu un comportament de narcisist. Thomas Fosbrook, în vârstă de 33 de ani, i-a transformat viața într-un chin celei pe care o amăgise cu declarații de iubire și promisiunea unei familii.

Potrivit Manchester Evening News, relația dintre cei doi a fost caracterizată de abuzuri constante - individul a scos toate ușile din interiorul locuinței pentru a o putea supraveghea constant, dormea lângă ușa de la intrare pentru a o împiedica să plece undeva, i-a luat telefonul mobil și a ținut-o într-o stare de dependență emoțională și financiară completă.

Atât de manipulatoriu era comportamentul lui Thomas Fosbrook, încât tânăra nu avea nici posibilitatea de a alege cu ce haine să se îmbrace. Iar, pentru a se asigura că nimeni nu îi strică planurile, bărbatul a modificat interfonul apartamentului astfel încât victima să nu poată suna sau vorbi cu nimeni. În plus, i-a vopsit geamurile de la bucătărie și living pentru a nu se putea observa nimic din exterior.

Holly, salvată de o moașă, după ce a născut al doilea copil

Pe acelaşi subiect

Abia după ce a născut al doilea copil a reușit Holly să își adune puterile și să ceară ajutor. Un plan bine pus la punct cu moașele de la o maternitate, prin care s-au manipulat inclusiv analize de sânge, pentru a o ajuta să-și facă programări la medic fără a stârni suspiciuni, i-a permis să scape din ghearele individului ce o abuza constant.

Conform sursei citate, Holly a reușit în luna mai a acestui an să trimită un email unei alte mame și să-i povestească calvarul trăit în ultimii doi ani. Femeia nu a stat pe gânduri și a anunțat poliția, iar Fosbrook a fost imediat arestat. Acesta mai fusese condamnat în trecut pentru violențe.

"Promisiunea de iubire și afecțiune nu a fost decât o fațadă"

"Amenința că o va ucide, iar ea credea că e în stare. A asaltat-o de nenumărate ori și apoi i-a interzis să meargă la spital. Se temea în mod real pentru viața ei", a declarat procurorul de caz. Într-un exemplu de cruzime, povestit în instanță, individul i-a interzis să meagă la un dentist pentru a-și scoate aparatul dentar, astfel încât tânăra a fost nevoită să folosească un patent. "Promisiunea de iubire și afecțiune nu a fost decât o fațadă", le-a spus Holly celor de la Manchester Evening News.

Tânăra a vrut să-și facă publică povestea pentru a le da speranță altor femei ce sunt sau au fost victime ale violenței domestice. "De fiecare dată când mă trezesc dimineața, sau încerc să dorm noaptea, mă gândesc la ceea ce mi-a făcut mie și fiicei mele și ma doare sufletul. Din primul an de relație erau semne că încerca să mă controleze. Își manifesta dominanța dând cu pumnii în pereți, aruncând farfurii și obiecte de decor și distrugând mobila, până când am rămas cu aproape nimic. Am văzut cum a spart computerul pe care mi-l făcusem singură chiar în fața mea. Umilința și intimidarea sunt încă proaspete în mintea mea", a mărturisit ea, care nu s-a sfiit să spună că, la un moment dat, s-a gândit că singura soluție este să se arunce de la geam.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » O mămică din UK, izolată complet de lume timp de 2 ani și terorizată de iubitul dependent de droguri, a redevenit o femeie liberă