Antena Meniu Search
x

O româncă de 29 de ani din Italia, moartă în urma unui şoc septic. Familia Paulei acuză ambulanţa că a întârziat două ore

Este revoltă în Italia, acolo unde o tânără româncă de 29 de ani a murit în urma unui şoc septic provocat din cauza unui ulcer perforat, care a dus mai apoi la peritonită. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 26.10.2022, 15:58

O româncă de 29 de ani Italia, moartă în urma unui şoc septic
O româncă de 29 de ani Italia, moartă în urma unui şoc septic - Shutterstock / Twitter

Paula Onofrei s-a stins din viaţă în luna iulie, dar cazul său a fost făcut public de familie abia acum, când aduce acuzaţii grave serviciului de ambulanţă care a preluat-o pe femeie.

Potrivit membrilor familiei îndoliate, primul apel la numărul de urgenţă a fost făcut la ora 13:03, însă ambulanţa a ajuns abia după două ore şi jumătate, la 15:39, scriu Il Mesaggero și La Repubblica.

21 iulie a fost prima zi în care românca a juns la spital. Acuza dureri puternice de stomac, însă medicii i-au prescris câteva medicamente pentru durere şi au trimis-o acasă. Două zile mai târziu, femeia a început să se simtă din nou rău. Sora acesteia a fost cea care a sunat de data aceasta la ambulanţă. 

Primul apel a fost efectuat puţin după ora 13, au mai urmat însă alte trei pentru că ambulanţa nu sosea. 14:13, 14:57 şi 15:29 sunt orele la care au fost înregistrate celelalte solicitări ale femeii. Echipajul de ambulanţă a ajuns la adresa unde se afla românca după zece minute de la ultimul apel. 

Pe acelaşi subiect

Sfârşit tragic pentru româncă. Familia acuză medicii italieni

La 17:14, românca a fost declarată decedată, iar legiştii ar fi descoperit în timpul necropsiei că românca a murit din cauza unui şoc septic, cauzat de un ulcer perforat. 

„Nu vrem să ajungem la concluzii pripite, dar așteptăm cu încredere ca justiția să înțeleagă ce s-a întâmplat. Trebuie să se facă lumină”, spune Aurelio Padovani, avocatul familiei, care a depus o plângere in rem pentru omor din culpă.

După ce cazul a ajuns în atenţia publică, serviciul de ambulanţă a deschis o anchetă internă pentru a reface şirul evenimentelor şi a stabili cu exactitate cum s-au petrecut şi cine se face vinovat pentru întreaga tragedie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » O româncă de 29 de ani din Italia, moartă în urma unui şoc septic. Familia Paulei acuză ambulanţa că a întârziat două ore