Antena Meniu Search
x

Galerie foto O rusoaică şi-a înjunghiat fetiţa de 4 ani, apoi a vrut să se sinucidă după ce soţul a fost înrolat forţat şi trimis pe frontul din Ucraina

O mamă din Rusia şi-a înjunghiat fiica de doar patru ani, apoi a încercat să-şi pună capăt zilelor, după ce a aflat că soţul ei a fost înrolat forţat în armata lui Vladimir Putin, urmând să fie trimis pe câmpul de luptă, în războiul împotriva Ucrainei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 29.09.2022, 17:20

Femeia a recurs la gestul extrem, după ce a aflat că soţul ei, Ramin Aliev, a fost înrolat forţat în armata rusă. Disperată l-a rugat să nu meargă, fiindu-i teamă că l-ar putea pierde în războiul care a luat deja atât de multe vieţi.

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI CU FAMILIA

Soţul femeii urma să fie înrolat în armata lui Putin

Tânărul de 29 de ani a servit anterior în cadrul serviciilor de informaţii aeriene, în armata rusă, însă de această dată a fost înrolat pentru luptă în prima linie, după ce Putin a chemat peste 100.000 de recruți în serviciu.

Pe acelaşi subiect

Potrivit primelor informaţii din anchetă, femeia se afla la casa familiei din satul Barda, atunci când a fost informată despre detașarea lui Aliev şi a clacat. A pus mâna pe un cuţit şi şi-a înjunghiat mortal fetiţa de doar 4 ani în inimă. A încercat apoi să-şi pună capăt zilelor, înfigându-şi cuţitul în abdomen. Fiul de 6 ani al cuplului nu a fost rănit în incident.

Femeia a supravieţuit, dar riscă pedeapsa maximă de închisoare

În ciuda rănilor grave, femeia a fost operată de urgență într-un spital din regiunea Perm și se află în afara oricărui pericol. O anchetă oficială a fost deschisă, mama fiind acuzată de crimă. Pedeapsa maximă pentru infracțiune este de 30 de ani de închisoare.

Aliev a servit anterior în armată timp de un deceniu, mai ales în serviciile de informații militare. După ce a părăsit forțele armate, a lucrat ca forator de petrol. Raportul oficial al incidentului din partea Comitetului de Investigație al Rusiei nu menționează înrolarea drept motivul pentru care femeia ar fi recurs la gestul extrem.

„Suspecta, după o ceartă cu soțul ei dintr-un motiv minor, în timp ce se afla acasă, a intrat în camera fiicei sale, născută în 2016 și a înjunghiat-o în zona inimii. După uciderea copilului, suspecta a încercat să-și ia viața”, se arată în comunicatul oficial, potrivit The Sun.

Tragedia vine în momentul în care Rusia a anunțat că peste 100.000 de oameni vor fi forțați să se alăture armatei şi să lupte în prima linie în războiul lui Puțin. Trupele de soldaţi sunt însă trimise la război cu echipamente învechite şi fără provizii, ajungând să se predea forţelor ucrainene decât să lupte cu ei. Mii de protestatari au fost arestați în Rusia, după ce au ieşit în stradă, indignați de ordinul de înrolare al lui Putin.

Cel puţin 15 oameni, dintre care 11 copii, au murit, iar alte 24 de persoane au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul într-o şcoală din centrul ţării. În incidente separate, un tânăr l-a împuşcat pe comisarul care se ocupa de înrolare, iar un alt bărbat şi-a dat foc în semn de protest faţă de mobilizarea militară. În ultimele cinci zile, peste 260.000 de ruşi au fugit din ţară pentru că nu vor să lupte în războiul lui Putin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » O rusoaică şi-a înjunghiat fetiţa de 4 ani, apoi a vrut să se sinucidă după ce soţul a fost înrolat forţat şi trimis pe frontul din Ucraina