Antena Meniu Search
x

O tânără a fost ucisă cu sălbăticie, după ce a refuzat o cerere în căsătorie. "Voia să-și urmeze visul, să devină stewardesă"

Naira Ashraf, o tânără în vârstă de 21 de ani din Egipt, a fost înjunghiată mortal de bărbatul care o ceruse în căsătorie, scrie CNN. Crima a avut loc în apropierea Universității Mansoura din nordul țării, iar atacul a fost surprins de camerele de supraveghere. Acest incident a șocat lumea arabă și a readus în discuție violența de gen.

de Redactia Observator

la 25.06.2022, 18:09

O tânără a fost ucisă cu sălbăticie, după ce a refuzat o cerere în căsătorie. "Voia să-și urmeze visul, să devină stewardesă"
O tânără a fost ucisă cu sălbăticie, după ce a refuzat o cerere în căsătorie. "Voia să-și urmeze visul, să devină stewardesă" - CNN

Procuratura egipteană a transmis că suspectul a fost prezentat în fața magistraților și va fi judecat pentru omor cu premeditare. Experții în drepturile femeilor din Egipt spun că problema violenței de gen este larg răspândită în țară și că o serie de deficiențe sociale și juridice continuă să împiedice o acțiune adecvată.

„Avem nevoie de o lege care să lupte împotriva violenței”, a declarat Azza Suliman, o avocată egipteană și președinte al Centrului pentru Femei Egiptene și Asistență Legală. 

Tatăl tinerei ucise Ashraf Abdelkader a declarat pentru CNN că suspectul a cerut-o în căsătorie de mai multe ori, dar fiica sa l-a refuzat. Suspectul ar fi creat și conturi false pentru a o urmări pe rețelele de socializare, a adăugat tatăl victimei. În cele din urmă, Abdelkader a depus un ordin de restricție în aprilie.

„Nu a vrut să se căsătorească, a vrut să-și urmeze visul... A vrut să fie stewardesă”, a declarat Abdelkader.

Potrivit unui avocat, victima și familia sa epuizaseră toate măsurile de protecție, iar “întregul sistem -- fie social sau legal, a eșuat”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O tânără a fost ucisă cu sălbăticie, după ce a refuzat o cerere în căsătorie. "Voia să-și urmeze visul, să devină stewardesă"