Antena Meniu Search
x

O tânără de 20 de ani s-a căsătorit cu iubitul turc, care i-a turnat acid pe faţă şi a desfigurat-o: „Îl iubesc foarte mult”

O tânără de 20 de ani din Turcia s-a căsătorit cu bărbatul care i-a aruncat acid în faţă, desfigurând-o şi lăsând-o aproape oarbă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.12.2021, 11:14

Nuntă
O tânără de 20 de ani s-a căsătorit cu iubitul turc, care i-a turnat acid pe faţă şi a desfigurat-o - Shutterstock

O schimbare de lege precum şi modificările unor reguli privind pandemia Covid i-au permis atacatorului să fie eliberat din închisoare înainte de termen. Berfin Ozek, în vârstă de 20 de ani, a fost atacată de fostul ei iubit de atunci, Casim Ozan Celtik, în vârstă de 23 de ani, după ce relația lor s-a încheiat, în 2019. Chiar înainte de a-și pune planul monstruos în aplicare, el i-a spus că dacă nu o poate avea, nimeni nu o va avea vreodată.

Tânăra a supravieţuit atacului şi a dezvăluit autorităţile că iubitul ei este vinovat, motiv pentru care acesta a fost arestat la scurt timp. Totuşi, bărbatul a început să îi trimită mesaje de dragoste şi să-i ceară iertare, implorând-o să îl ierte. Victima a acceptat la scurt timp să-și retragă plângerea, scriind: „Nu mă simt confortabilă cu el să fie între patru pereți acolo. Ne-am scris multe scrisori unul altuia. M-am dăruit lui. Îl iubesc foarte mult, mă iubește foarte mult”

În urma unei reacții masive pe rețelele sociale, Berfin a spus mai târziu că și-a dat seama că a greșit și i-a cerut avocatului ei să refacă plângerea. Drept urmare, fostul iubit a fost condamnat la 13 ani și șase luni de închisoare, sentinţa fiind pronunţată la un tribunal din districtul Iskenderun, provincia turcă Hatay.

O schimbare de lege i-a permis însă să fie eliberat condiţionat, în ciuda celor care au acuzat autorităţile că a primit în final o pedeapsă mult prea îngăduitoare, având în vedere că Berfin a fost lăsată desfigurată, cu dureri constante și cu doar 30% vedere la unul dintre ochi.

Pe acelaşi subiect

Cei doi s-au căsătorit fără acordul familiei fetei

La eliberare, el a cerut-o imediat în căsătorie - iar ea a acceptat. Au stabilit o dată a nunţii şi s-au căsătorit în final la începutul acestei luni.

„S-a căsătorit fără să știm noi. Am luptat pentru ea ani de zile, iar acum toate acestea au fost în zadar”, a declarat tatăl lui Berfin, Yasar Ozek, potrivit Daily Mail

„Inculpatul a devenit condamnat odată cu aprobarea verdictului. Având în vedere perioada de încarcerare, el avea dreptul să fie transferat într-o închisoare deschisă după ce şi-a încheiat timpul de încarcerare într-o închisoare închisă. Cu toate acestea, din cauza pandemiei, condamnații sunt considerați eligibili pentru eliberare din închisorile deschise până la 31 mai 2022. Eliberarea inculpatului nu are nicio legătură cu căsătoria lui cu Berfin. Decizia este definitivă. Dacă nu ar fi fost pandemie, ar fi continuat să-și ispășească pedeapsa într-o închisoare deschisă”, a declarat avocatul Ramazan Erdogan.

Cuplul nu a răspuns încă criticilor grele pe care le-au primit pe rețelele de socializare.

„Iertarea ei nu ar fi trebuit să-l împiedice să fie pedepsit. Păcat, sper că nu, dar această căsătorie se va termina într-o lună sau două, iar biata femeie va rămâne cu brutalitatea pe care a trăit-o”, a scris o persoană în urma căsătoriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » O tânără de 20 de ani s-a căsătorit cu iubitul turc, care i-a turnat acid pe faţă şi a desfigurat-o: „Îl iubesc foarte mult”