Antena Meniu Search
x

Foto O tânără și-a transformat apartamentul într-un "spital", apoi a mințit pe TikTok că are cancer. A făcut bani grei din donațiile internauților din SUA

Madison Marie Russo, în vârstă de 19 ani, locuiește în Bettendorf, Iowa, SUA, și a devenit cunoscută în mediul online, după ce i-a mințit pe internauți că este bolnavă de cancer. Tânăra a cerut bani urmăritorilor ei, binevoitori să o ajute în lupta cu "boala".

de Cristina Cruceru

la 31.01.2023, 16:02

Marie și-a transformat apartamentul într-un "spital", apoi a mințit pe TikTok că are cancer
Marie și-a transformat apartamentul într-un "spital", apoi a mințit pe TikTok că are cancer - TikTok

Madison a fost trasă la răspundere de oamenii legii, după ce cadre medicale au observat pe TikTok videoclipurile ei, în care-și mințea urmăritorii că are cancer. Tânăra mergea la ședințe de chimioterapie false, fapt care le-a dat de gândit specialiștilor. Aceasta a reușit să strângă 37.000 de dolari cu ajutorul oamenilor, care au crezut în cazul ei.

După mai multe cercetări făcute de polițiști, a reieșit faptul că tânăra și-ar fi transformat apartamentul din Bettendorf, Iowa, într-un fals spital, iar la fața locului autoritățile au găsit mai multe dovezi ale presupusei înșelăciuni. Printre ele, un stâlp pentru perfuzii care nu corespundea cu realitatea. Madison a furat fotografii ale unor pacienți bolnavi de cancer, postate pe rețelele de socializare, și le-a distribuit ca fiind ale ei.

Și-a mințit urmăritorii de pe internet că are cancer 

Aceasta a susținut, pe internet, că medicii i-au dat de trăit cinci ani după presupusul ei diagnostic din februarie 2022. Ea a pretins că a fost diagnosticată cu cancer pancreatic în stadiul 2, leucemie acută limfoblastică și că avea o tumoare "de mărimea unei mingi de fotbal" în partea inferioară a spatelui care se înfășura în jurul coloanei vertebrale.

Pe acelaşi subiect

Tânăra a vorbit adesea în public despre presupusa sa boală și a atras donații de la 493 de entități private și publice, cum ar fi întreprinderi, fundații naționale și locale pentru cancer, districte școlare, colegii și persoane fizice.

Ea a postat mai multe fotografii și videoclipuri pentru cei 1.800 de urmăritori ai săi pe TikTok în timp ce folosea echipamente medicale și pretindea că face chimioterapie într-un spital, când, în schimb, se afla în apartamentul său. Russo a fost chiar intervievată de un ziar local despre călătoria ei în lupta împotriva cancerului și a apărut ca vorbitor invitat la evenimente din viața reală pentru a vorbi despre sănătatea ei.

Ce au găsit polițiștii în apartamentul ei

Oamenii legii au constatat că aceasta ducea o viață foarte activă, ieșind la soare, având o slujbă cu jumătate de normă și jucând golf. Dosarele medicale luate de la Genesis, Trinity și de la Spitalul pentru copii Stead Family Children's Hospital din Iowa City au arătat că, deși Russo a fost pacientă, ea nu a fost niciodată tratată pentru niciun fel de cancer sau tumoare, au declarat autoritățile.

După ce un mandat a permis poliției să îi percheziționeze apartamentul, poliția a confiscat mașina ei, un Kia Sportage 2023 gri; o pungă cu materiale medicale; dosare bancare; un stâlp de perfuzie cu o pompă de hrănire plină cu tampoane de vată; două cutii de pansament transparent; o perucă; bani și pastile pentru greață luate pe numele unei rude.

Russo a fost arestată și acuzată de furt, în timp ce o anchetă privind suspiciunea de fraudă este în curs de desfășurare. Dacă va fi găsită vinovată de această infracțiune, Russo riscă până la 10 ani de închisoare. Ea a fost eliberată din închisoarea Scott County Jail după ce a fost depusă o cauțiune de 10.000 de dolari în numerar în numele ei și așteaptă să se prezinte la proces. Ea va fi pusă sub acuzare pe 2 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » O tânără și-a transformat apartamentul într-un "spital", apoi a mințit pe TikTok că are cancer. A făcut bani grei din donațiile internauților din SUA