Antena Meniu Search
x

Video Suma uriașă luată șpagă de Anca Dumitrovici într-o singură zi. Colegii medici sar să îi ia apărarea: "Doamna doctor muncește foarte mult"

Şpagă la secundă în cazul şefei Secţiei de Oncologie a Spitalului din Suceava. Într-o singură zi, a primit 21 de "atenţii", iar în doar 48 de secunde a luat mită de la doi pacienţi. Pe lângă sume cuprinse între 50 şi 200 de lei, medicul ar mai fi primit caşcaval, miere sau diverse cadouri. Surse din anchetă spun că doctoriţa nu le cerea în mod explicit bani, dar le dădea de înţeles că altfel nu vor primi la timp tratamentul

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 19:30

Vezi și

13 decembrie 2022. Şefa secţiei de Oncologie de la Spitalul Suceava primeşte mită pe bandă rulantă din partea pacienţilor bolnavi de cancer. La ora 10 şi 17 minute, primeşte o sacoşă cu miere şi caşcaval. Apoi, plicuri cu sume necunoscute, cadouri, dar şi bani la vedere, susţine surse din anchetă. Este şi ziua recordului. În doar 48 de secunde ia şpagă de la doi pacienţi diferiţi, 200 de lei. La finalul zilei, pleacă acasă cu peste 1.200 de lei, plicuri nedesfăcute, dar şi bunuri alimentare. 

Spagă la secundă la Spitalul Județean Suceava

Pe 14 decembrie primeşte spagă la un interval de 56 de secunde. Iar pe 15 decembrie în doar 19 minute de consultaţii ia mită de la 6 pacienţi. În total, în doar o săptămână, medicul a încasat 62 de atenţii. 

Alin Victor, aparţinător: Atitudinea doamnei doctor este una care lasă de dorit. Eu aşa simt şi asta i-am spus-o şi ei. Nu aveţi o abordare corectă faţă de pacient şi nu e ok ceea ce faceţi. "Nu iţi place, du-te". Aşa am fost luat. Nu am vrut eu să dau şpagă, pentru că dând şpagă ce faci? Te duci, te bagi în faţa altora.

Pe acelaşi subiect

Totul se întâmpla în biroul special amenajat pentru consultaţii, situat în zona ambulatoriului din cadrul Secţiei de Oncologie. Surse din anchetă spun că deşi nu cerea în mod explicit aceste sume de bani pacienţilor săi, i-ar fi influenţat să procedeze astfel pentru a beneficia de serviciile medicale. 

Vasile Barbu, Asociaţia Bolnavilor de Cancer: Este cât se poate de neetic, imoral, ca un medic să îi pretindă unui asemenea pacient sau să îi pretindă indirect. Practic trebuie să-l refuze. Sunt situaţii în care oamenii, neavând bani, nu se duc la medic. Întârzie. 

Colegii doctoriţei, dar şi unii pacienţi, îi iau însă apărarea

Aparținător: Nu ne-a perceput niciodată nimic, a vorbit foarte frumos de fiecare dată când am venit, nu a ținut lumea la rând, să-și bată joc, să treacă alții peste rând.

Aparținător: Doamna doctor munceşte foarte mult, chiar se implică. 

După flagrant, conducerea spitalului a decis să discute cu personalul medical despre primirea de atenţii din partea pacienţilor. 

Alexandru Calacea, manager SJU Suceava: O să facem periodic, anual, acum trebuie să o facem din nou, să intruim întregul personal. Voi intensifica comunicarea cu cadrele medicale, cu toți angajații, astfel încât fiecare dintre noi să înțelegem că aceste practici nu sunt agreate de conducere și dacă vor apărea toleranță va fi zero din partea spitalului. 

În doar o săptămână, medicul ar fi încasat 3.800 lei, 17 plicuri cu sume necunoscute şi 10 cadouri. 

Anca Dumitrovici câştiga aproape cinci mii de euro pe lună, de la Spitalul Judeţean şi de la alte două clinici la care lucra. Împreună cu soţul său, medic şi el, specialist gastroenterolog, are o casă, un apartament, bijuterii de 6.000 de euro şi aproape 35.000 de euro în conturi. Acum, se afla în arest la domiciliu pentru următoarele 24 de zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Suma uriașă luată șpagă de Anca Dumitrovici într-o singură zi. Colegii medici sar să îi ia apărarea: "Doamna doctor muncește foarte mult"