Antena Meniu Search
x

Video Parlamentul Marii Britanii renunţă la TikTok: Politicienii se tem că datele lor sunt interceptate de serviciile chineze

Vizita istorică a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în Taiwan are repercusiuni asupra contului de TikTok al Parlamentului britanic. Într-o miscare de soft power, legislativul a decis să închidă contul.

de Redactia Observator

la 04.08.2022, 07:49

Vezi și

Motivul: îngrijorarea politicienilor din Regatul Unit cu privire la firma chineză care deţine platforma. Mai exact firma-mamă a TikTok, ByteDance, are sediul în China, iar parlamentarii se tem că datelor utilizatorilor sunt trimise către Beijing.

Folosirea TikTok de către instituţia britanică a fost o încercare de a implica tinerii în activitatea parlamentară, însă până la momentul închiderii contului, pe acesta nu fusese postat decât un filmuleţ în care se explica modul în care aceştia pot face selfieuri cu Big Ben.

Politicienii britanici îşi vor închide de asemenea conturile

De altfel, fostul lider al partidului conservator a recomandat tuturor politicienilor activi pe TikTok să-şi închidă conturile. Printre politicienii cunoscuţi care au postat pe această platformă se numara şi fostul premier Boris Johnson. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Parlamentul Marii Britanii renunţă la TikTok: Politicienii se tem că datele lor sunt interceptate de serviciile chineze