Antena Meniu Search
x
LIVE

Patru capre rare, ucise și gătite într-o grădină ZOO din Mexic. Directorul le-ar fi mâncat la petrecerea de Crăciun

Directorul unei grădini zoologice din Mexic este acuzat că a ucis patru capre pigmeu și le-a mâncat, împreună cu alte persoane, la o petrecere de Crăciun. Reprezentanții Departamentul de stat pentru mediu spun că astfel a fost pusă în pericol sănătatea celor care le-au mâncat, deoarece aceste animale nu erau potrivite pentru consumul uman.

De Redactia Observator la 02.02.2023, 12:43
Patru capre rare, ucise și gătite într-o grădină ZOO din Mexic. Directorul le-ar fi mâncat la petrecerea de Crăciun - Profimedia / imaginie ilustrativă

Autoritățile au început o anchetă și au descoperit că unele dintre animalele din colecția grădinii zoologice din orașul Chilpancingo, situat în sudul țării, ar fi fost vândute, tranzacționate sau mâncate la ordinul directorului Jose Ruben Nava, potrivit Mediafax. Printre animale sunt și patru capre, care au fost ucise și gătite pentru un banchet de sfârșit de an.

"Aceste patru animale au fost sacrificate și gătite în incinta grădinii zoologice și au fost servite ca hrană la petrecerea de sfârșit de an. Acest lucru a pus în pericol sănătatea persoanelor care le-au mâncat, deoarece aceste animale nu erau potrivite pentru consumul uman", a declarat Fernando Ruiz Gutierrez.

O zebră a fost schimbată pentru unelte, iar cerbii și vitele din rasă rară au fost vândute

Departamentul de stat pentru mediu a declarat că o zebră a fost schimbată pentru unelte, iar cerbii și vitele din rasă rară au fost comercializate unor persoane private. Directorul a fost înlocuit din funcție la 12 ianuarie, în urma morții unei căprioare.

Mexicul are de mult timp o problemă cu achiziționarea ilegală de animale exotice de către cetățeni privați. Traficanții de droguri din Mexic au construit menajerii private de lei, tigri și alte animale sălbatice.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Patru capre rare, ucise și gătite într-o grădină ZOO din Mexic. Directorul le-ar fi mâncat la petrecerea de Crăciun