Antena Meniu Search
x

Patru pescari au plutit 5 zile într-o ladă de plastic în largul Malaeziei, după ce barca lor s-a scufundat

Patru pescari, dați dispăruți de cinci zile, au fost găsiți în viață plutind într-o cutie de pescuit în largul coastelor Malaeziei. Echipajul a pornit pe mare pe 29 ianuarie, dar barca lor a fost lovită de valuri puternice și s-a scufundat.

de Cristina Cruceru

la 07.02.2023, 14:56

Patru pescari, dispăruți de 5 zile, au fost găsiți în viață
Patru pescari, dispăruți de 5 zile, au fost găsiți în viață - The Borneo Post

Căpitanul Mohd Zaidi Camry Abdullah, în vârstă de 43 de ani, și trei dintre membrii echipajului său, Muhammad Herman Arpat, în vârstă de 25 de ani, Sinasi Badu, în vârstă de 44 de ani, și Frenky Daud Amin, în vârstă de 40 de ani, au construit o "barcă" de salvare improvizată din două cutii de pescuit. Barca lor urma să se scufunde rapid, așa că pescarii au improvizat. Aceștia și-au luat mâncarea și au părăsit cu disperare ambarcațiunea. S-au urcat în cele două containere portocalii mari, în speranța că vor fi în siguranță.

Pescarii au supraviețuit

Echipajul a fost norocos că a supraviețuit. Pescarii au rămas fără apă în a patra zi și au început să adune disperați apă de ploaie pentru a avea ce să bea. Din fericire, după cinci zile, au fost salvați de o navă de transport care trecea prin zonă și care i-a reperat pe supraviețuitori la 75 de mile nautice de râul Miri, în statul Sarawak, sâmbătă, 4 februarie.

Căpitanul a declarat: Rezervele noastre de apă potabilă s-au epuizat în a patra zi, în timp ce rezervele de hrană erau încă acolo. De asemenea, colectam apă de ploaie pentru băut.

Pe acelaşi subiect

El a povestit cum au plecat de la debarcaderul Piasau la ora 9 dimineața, pe 28 ianuarie, și s-au îndreptat spre zona PC4, care se află la aproximativ 50 de mile marine de râul Miri.

"În jurul orei 18:00, am ancorat pentru a ne odihni, deoarece valurile deveneau mari. Apoi, în jurul orei 1 dimineața, vremea s-a înrăutățit și am încercat să rezistăm până dimineața, dar valurile au devenit mai mari și barca s-a scufundat brusc.

Am încercat să scoatem apa afară, dar apa creștea în barcă și, după ce am ridicat cutia de pește, s-a constatat că prova bărcii se rupsese și apa intra rapid. După aceea, am aruncat peștele din cutie și am legat cele două cutii de pește. Apoi le-am spus celorlalți să își ia sacii respectivi cu provizii de mâncare pentru a intra în cutia de pește", a povestit acesta, potrivit Daily Mail.

Directorul zonei maritime Miri, Mohd Shafie Paing, a declarat că cei patru pescari au primit asistență medicală. Victimele au fost apoi transportate la spital pentru investigații medicale în plus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Mapamond » Patru pescari au plutit 5 zile într-o ladă de plastic în largul Malaeziei, după ce barca lor s-a scufundat