Antena Meniu Search
x

Penele de curent în serie lovesc Milano în cel mai nepotrivit moment. Orașul se confruntă cu un val record de caniculă

Locuitorii din Milano se confruntă cu o serie de pene de curent, asta în timp ce orașul se confruntă cu o caniculă care depășește toate măsurătorile din istorie, meteorologii anunță că temperaturile sunt cu 6 grade Celsius mai mari decât media acestei perioade. Din această cauză, rețeaua electrică este solicitată la maxim, consumul crescând cu 25% în doar o singură săptămână, notează Corriere della Serra.

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 19:06

Locuitorii din Milano își folosesc aparatele de aer condiționat de-a lungul întregii zile
Temperaturile depășesc și cu 6 grade Celsius media perioadei - Profimedia

Meteorologii atrag atenția asupra faptul că temperaturile depășesc cu mult mediile pentru această perioadă și că vremea se menține la fel de călduroasă din luna mai. Aceștia mai subliniază și faptul că tendința pe care o observă este aceea că canicula este mai severă și se întinde pe intervale de timp din ce în ce mai mari.

Aparatele de aer condiționat funcționează fără oprire

Vremea extremă din ultimele săptămâni îi determină pe locuitori să folosească aparatele de aer condiționat de-a lungul întregii zile, iar asta testează limitele rețelei de electricitate. Din această cauză, penele de curent sunt dese și afectează cartiere întregi.

Unaresti, singurul distribuitor de energie electrică și gaze naturale din Milano, a anunțat creșteri semnificative ale consumului de electricitate ca urmare a acestui val de căldură. Astfel, datele de joi arată că milanezii au folosit cu 10% mai multă electricitate față de miercuri și cu 25% față de aceeași zi a săptămânii anterioare.

Pe acelaşi subiect

"Joi - spune compania - au existat unele întreruperi de servicii rezolvate în marea majoritate a cazurilor în câteva minute datorită sistemului de control de la distanță și activității tehnicienilor din zonă pentru cele mai complexe cazuri", au transmis reprezentanții distribuitorului.

Cele mai multe întreruperi ale alimentării cu electricitate au avut loc în zonele din nordul orașului. Cei care locuiesc acolo au primit în cursul nopții dintre joi și vineri mesaje în care erau informați că problemele urmau să fie rezolvate în cursul a trei ore. Cu toate acestea, în unele cazuri a fost nevoie chiar și de șase ore.

"Problemele pot apărea în orice zonă a orașului, de asemenea, pe baza tendinței de consum care influențează stresul rețelei", precizează compania, care confirmă faptul că a crescut numărul echipelor de intervenție în caz de urgență cu mai multe laboratoare mobile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Penele de curent în serie lovesc Milano în cel mai nepotrivit moment. Orașul se confruntă cu un val record de caniculă