Antena Meniu Search
x

Poliţia dă vina pe șobolani că au mâncat 200 de kilograme de canabis, dispărute chiar din secţii

Polițiștii din India au oferit o explicație neobișnuită, dar cu siguranță amuzantă, legată de dispariția a aproximativ 200 de kilograme de canabis care se aflau în custodia mai multor secții din țară. Mai exact, aceștia susțin că stupefiantele ar fi fost consumate de către șobolani. Apetitul rozătoarelor pune în pericol cel puțin trei cazuri de trafic de droguri, notează BBC.

de Adrian Popovici

la 24.11.2022, 11:43

Șobolani
Poliţia dă vina pe sobolani că au mancat 200 de kg de canabis, dispărute chiar din secţii - Shutterstock

"Șobolanii sunt animale mici și nu se tem de poliție. Este dificil să protejăm drogurile de ei", a declarat un tribunal din statul Uttar Pradesh.

Judecătorul Sanjay Chaudhary a declarat că atunci când instanța a cerut poliției să aducă drogurile confiscat ca dovezi în acele cazuri, i s-a spus că 195kg kg de canabis a fost "distruse" de șobolani.

Sanjay Chaudhary a subliniat faptul că în secțiile de poliție din Mathura, capitala statului Uttar Pradesh, se află aproximativ 700 de kilograme de marijuana și că toate sunt în pericol din cauza infestării cu șobolani.El a spus că poliția nu are nicio expertiză în ceea ce privește problema, deoarece rozătoarele sunt "prea mici". Singura modalitate de a proteja bunurile confiscate de "astfel de șobolani neînfricați", a adăugat judecătorul, este de a le scoate la licitație pentru laboratoarele de cercetare și producătorii de medicamente, banii obținuți urmând să ajungă în bugetul de stat.

O serie de semne de întrebare

Pe acelaşi subiect

 Un alt polițist citat de presa locală a oferit o explicație alternativă și a declarat faptul că cel puțin o parte din droguri ar fi fost distruse de ploile torențiale și nu de către șobolani.

Poveste polițiștilor indieni este pusă la îndoială și de către un studiu științific publicat în 2019 care arăta faptul că șobolanii care au consumat canabis tind să fie mai puțini activ și prezintă o scădere semnificativă a temperaturii corpului. În plus, după cum au explicat o serie de experți din Argentina într-un caz asemănător, oamenii legii ar fi trebui să găsească un număr mare de rozătoare moarte în depozitele în care erau ținute drogurile.

În plus, povestea legată de droguri este pusă la îndoială de un caz asemănător, petrecut tot în India. Mai exact, în 2017, șobolanii au fost acuzați că ar fi consumat câțiva mii de litri de băuturi alcoolice într-un stat în care consumul de alcool a fost interzis, iar poliția a desfășurat o campanie extinsă de confiscare a sticlelor de băutură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Poliţia dă vina pe șobolani că au mâncat 200 de kilograme de canabis, dispărute chiar din secţii