Antena Meniu Search
x

Poveste demnă de Romeo şi Julieta: despărţiţi de părinţi în adolescenţă, 2 bătrâni s-au căsătorit după 6 decenii: "Eram copleșit de iubirea pe care i-o port”

O poveste demnă de romanul lui Shakespeare, „Romeo şi Julieta”. Doi bătrâni s-au căsătorit la şase decenii după ce au fost despărţiţi de părinţi în adolescenţă, când au aflat că s-au logodit. Forţaţi să trăiască în două părţi opuse ale globului, cei doi şi-au purtat iubirea în suflet chiar dacă nu credeau că ar mai putea avea vreo şansă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.03.2023, 12:15

Len Allbrighton, pe atunci în vârstă de 19 ani, era îndrăgostit lulea de prietena sa din copilărie Jeanette Steer, în vârstă de 18 ani. Era anul 1963. Iubirea dintre ei era atât de puternică încât îşi doreau doar să rămână împreună pentru tot restul vieţii. Atunci Len a îngenuncheat şi a pus marea întrebare.

O promisiune pe viaţă, distrusă în câteva clipe de părinţi

Cei doi aveau să plece din Marea Britanie pentru a duce o viaţă liniştită în cealaltă parte a lumii, în Australia. Len s-a mutat primul, apoi a aşteptat cu nerăbdare sosirea logodnicei sale, însă speranţele lor au fost năruite când părinţii fetei au aflat despre logodnă şi s-au opus.

Au interzis logodna, posibilitatea de a se căsători ori chiar de a se muta împreună şi i-au ordonat lui Jeanette să rămână acasă, pe Insula Wight.

Pe acelaşi subiect

Cu inima frântă, cei doi au mers în cele din urmă pe drumuri separate. Şi-au trăit viaţa în două părţi opuse ale globului, dând uitării poveştii de dragoste şi încercând să se resemneze cu ideea că nu vor putea fi niciodată împreună. Len s-a căsătorit cu o australiancă și a avut trei copii, în timp ce Jeanette a rămas în Marea Britanie și a devenit o mamă căsătorită cu doi copii. Dar când căsătoria lui Len s-a încheiat prin divorț în 2015, a avut un singur lucru în minte: Jeanette.

Flacăra iubirii, reaprinsă după 60 de ani

S-a întors în Marea Britanie și a apărut neanunțat în faţa casei lui Jeanette, pe Insula Wight, după ce a căutat-o pe listele de vot din fiecare zonă. Jeanette era încă căsătorită la acea vreme, aşa că discuţia nu a avansat. Au luat din nou legătura însă doi ani mai târziu, după ce soţul ei pierise de cancer. În mod incredibil, ea salvase inelul de logodnă pe care l-a primit de la Len când erau adolescenţi.

Au reaprins dragostea înflorită în anii 1960 şi s-au stabilit împreună în Stevenage, Herts, în 2018. S-au căsătorit luna trecută, la 79 și 78 de ani, în fața copiilor, nepoților și strănepoților lor.

Rememorând momentul în care s-au revăzut, în 2015, Jeanette recunoaşte că inima aproape i-a sărit din piept. Nu se mai văzuseră de zeci de ani: „Aproape că am murit când mi-am dat seama că el era lângă gardul din grădină. M-am bucurat că m-a căutat. Mă gândeam mult la el la acea vreme.”

Bătrâna i-a păstrat identitatea secretă față de primul ei soț, susținând că Len era doar un străin care cere îi indicații.

„Am fost descurajat pentru că nu ştiam care va fi reacţia ei sau dacă o voi vedea. Am mers la risc. Nu a fost deloc uşor să o găsesc, dar am găsit-o. Speram doar că e bine, nu mă aşteptam la altceva. Sunt foarte surprins de rezultatul călătoriei mele şi sunt şi foarte fericit”, a povestit bătrânul.

Bătrânul a pus marea întrebare pentru a doua oară anul trecut

De data aceasta nu îl mai putea opri nimeni. Familia nu îl mai putea obliga să renunţe la cea mai puternică dragoste din viaţa lui, ideea unei căsătorii nu mai era interzisă pentru ei aşa că...pentru a doua oară în viaţa sa i-a destănuit că îşi doreşte să trăiască alături de ea până la ultima suflare. Răspunsul a fost unul pozitiv, desigur.

La cinci ani distanţă de când Jeanette s-a mutat în Stevenage, cei doi bătrâni şi-au unit destinele pentru totdeauna.

Viaţa noastră ca şi căsătoriţi e fantastică, nu poate fi mai bună. Îmi place să fac totul și orice cu Len”, a spus Jeanette, potrivit Mirror.

Ne-am îndrăgostit din nou. Ne-am citit poezii unul altuia și ne-am oferit verighetele. M-am emoționat când l-am citit pe al meu. Eram copleșit de dragostea pe care i-o port, a adăugat Len.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Poveste demnă de Romeo şi Julieta: despărţiţi de părinţi în adolescenţă, 2 bătrâni s-au căsătorit după 6 decenii: "Eram copleșit de iubirea pe care i-o port”