Antena Meniu Search
x

Recompensă de 5.000 de lire pentru un bărbat care a violat o fată de 13 ani într-un cimitir din Marea Britanie

Poliția a oferit o recompensă de 5.000 de lire sterline pentru a prinde un agresor sexual care a violat o fată de 13 ani într-un cimitir din Nottinghamshire. Autorităţile au făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere în încercarea de a-l identifica pe atacator.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.05.2022, 15:59

Imagini de pe camerele de supraveghere
Recompensă de 5.000 de lire pentru un bărbat care a violat o fată de 13 ani într-un cimitir din Marea Britanie - Nottinghamshire Police

Copila de 13 ani mergea singură acasă de la şcoală când a fost abordată de un străin şi atacată în Retford, Nottinghamshire, la ora 15.30, pe 12 decembrie 2019 - data alegerilor generale din acel an. Cu un cuţit în mână, bărbatul i-a spus să nu scoată niciun sunet, înainte de a o viola într-un cimitir, în apropiere de North Road.

Agresorul, neprins după mai bine de doi ani

Autorităţile au făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere care surprind bărbatul, în încercarea a fi identificat. Atacatorul purta blugi albaştri şi o haină neagră cu gluga ridicată în ziua incidentului. La acea vreme, organizația caritabilă Crimestoppers a oferit o recompensă de 1.000 de lire sterline pentru informații care ar ajuta la prinderea infractorului. Poliția din Nottinghamshire a dezvăluit astăzi că recompensa a fost mărită însă la 5.000 de lire sterline, deoarece detectivii încă îl vânează pe atacator de mai bine de doi ani, relatează Daily Mail.

Vestea vine după ce a fost făcută o reconstituire a incidentului la începutul acestei luni la BBC Crimewatch, iar mama victimei a explicat că a fost „greu de ascultat” momentul în care „inocența” fiicei ei a fost furată. Ea a adăugat că încearcă să meargă mai departe, dar s-a „învinovățit” că a întârziat să-și ia fiica de la școală în acea zi, motiv pentru care adolescenta a fost nevoită să meargă singură spre casă.

Pe acelaşi subiect

Mama se simte vinovată pentru trauma prin care trece fiica ei

Vorbind la doi ani după incident pentru Crimewatch, mama ei a spus: Mă simt vinova pentru că am întârziat cinci minute. Dacă aș fi ajuns la timp, ea nu ar fi fost rănită, mă învinovățesc. Am observat că fiica mea este mai tăcută de la incident, este o fată puternică, dar știu că a afectat-o. Când s-a întâmplat asta, fiica mea avea doar 13 ani, ceea ce s-a întâmplat a distrus inocenţa copilei de 13 ani de atunci.

„Este un incident îngrozitor, odios, care nu ar fi trebuit niciodată să se întâmple. Un copil nevinovat a trecut printr-un calvar teribil care o poate afecta, din păcate, pentru tot restul vieții. Știm că poate fi dificil să vorbești despre cineva pe care îl bănuiești că ar putea fi implicat într-o crimă gravă, mai ales dacă îți este aproape. De aceea organizația noastră de caritate este aici pentru a ajuta. Crimestoppers oferă oamenilor opțiunea de a rămâne complet anonimi atunci când ne spun ceea ce știu. Ne-am ținut de această promisiune de când am început, la sfârșitul anilor 1980. Aproximativ jumătate de milion de oameni contactează organizația noastră de caritate în fiecare an pentru a transmite informațiile pe care le au despre crime de orice fel. Dacă știți ceva despre această crimă, vă îndemn să ne vorbiți, complet anonim. Apelați Centrul nostru de contact din Regatul Unit, care este deschis 24 de ore din 24, 7 zile pe zi. Nimeni nu va ști că ne-ai contactat și vei face ceea ce trebuie pentru tânăra victimă. Nicio informație nu este prea mică pentru a ne spune”, a declarat Lydia Patsalides, manager regional East Midlands al organizației caritabile Crimestoppers.

Dovezi criminalistice cheie au fost găsite și la fața locului din Babworth Road, unde incidentul a avut loc, în jurul orei 15.30, joi, 12 decembrie 2019 - data alegerilor generale.

Inspectorul detectiv Craig Hall, de la Poliția din Nottinghamshire, a adăugat: „Ne-am dori să auzim un semn de la oricine se afla în zonă în acel moment și este posibil să fi văzut ceva suspect. Este posibil ca acest caz să aibă acum peste doi ani, dar data poate rămâne în mintea oamenilor, deoarece a coincis cu alegerile generale din 2019. Fac apel pentru oricine care poate suspecta sau chiar știe cine ar putea fi atacatorul să ia legătura cu noi. În numele poliției din Nottinghamshire, aș dori să mulțumesc Crimestoppers pentru sprijinul lor continuu și pentru recompensa de 5.000 de lire sterline pentru informații care ajută la prinderea infractorului atacului teribil asupra acestei tinere”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Recompensă de 5.000 de lire pentru un bărbat care a violat o fată de 13 ani într-un cimitir din Marea Britanie