Antena Meniu Search
x

Recompensă de 750.000 de dolari pentru găsirea fetiţei de patru ani, dispărută dintr-un camping sâmbătă, în Australia. Părinţii se roagă pentru o minune

Guvernul Australiei de Vest oferă o recompensă de 1 milion de dolari australieni (750.000 de dolari) pentru informaţiile care duc la locul în care se află copila de patru ani, dispărută de şase zile dintr-o zonă de camping.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 21.10.2021, 11:49

Cleo Smith a dispărut din cortul familiei sale, campat în Blowholes din Macleod, la aproximativ 50 de kilometri nord de orașul Carnarvon, în primele ore ale zilei de sâmbătă, potrivit poliției din Australia de Vest. De atunci a fost lansată o amplă operaţiune de căutare, implicând echipe de criminalistică, poliţişti şi voluntari, ajutaţi de localnicii care cunosc foarte bine zona. Nu a fost găsit niciun semn care ar indica unde se află sau ce s-a întâmplat cu fata şi nu a fost descoperit nici sacul de dormit al acesteia.

Detectivii recunosc că au „mari îngrijorări” pentru siguranţa lui Cleo, deoarece cred că fermaorul pentru a deschide cortul era mult prea sus ca ea să poată ajunge, indicând că ar fi fost, cel mai probabil, răpită, relatează CNN.

Premierul Australiei de Vest, Mark McGowan, și Ministrul Afacerilor Interne, Paul Papalia, au anunțat joi că este oferită o recompensă pentru cel care va oferi informaţii care vor duce la găsirea copilei şi la arestarea şi ocndamnarea persoanei sau persoanelor implicate în dispariţia ei. Atât ei, cât şi familia, au spus că „se roagă pentru un rezultat pozitiv”.

„Sper că majoritatea oamenilor s-ar prezenta de bunăvoie dacă ar avea informații care ar putea ajuta poliția, dar dacă această recompensă motivează pe cineva să ajute autorităţile să o aducă pe Cleo acasă, atunci guvernul este mai mult decât fericit să o ofere”, a spus Papalia.

Pe acelaşi subiect

Marți, mama lui Cleo, Ellie Smith, și partenerul ei, Jake Gliddon, au făcut un apel public pentru ajutor în speranţa că-şi vor găsi fetiţa. „Avem atâţia oameni care ne ajut şi ne susţin. Toată lumea ne întreabă de ce avem nevoie și tot ce avem nevoie este ca fetița noastră să fie din nou acasă. ”, a declarat mama pentru 9 News. Ea a descris-o pe micuţă ca fiind frumoasă şi delicată, un copil „cu o inimă mare”. „În fiecare zi voia să poarte o rochie de prinţesă. Este atât de frumoasă, dulce, tot ce ţi-ai dori de la un copil”

Din cort a dispărut inclusiv sacul de dormit; poliţia nu exclude o răpire

Ellie a văzut-o ultima dată pe Cleo, fiica ei cea mai mare, în cortul familiei în miezul nopţii, când fata a cerut să bea o apă. Amândouă s-au întors apoi la culcare. Când s-a trezit mai apoi la 6 dimineaţa pentru a o hrăni pe sora mai mică a lui Cleo, mama a observat că aceasta dispăruse.

"Cleo era pe o saltea, bebelușul nostru era într-un pătuț chiar lângă ea, între ele şi noi era un despărţitor. (Dimineața) am intrat în cealaltă cameră, fermoarul era deschis și Cleo nu mai era ... cortul era complet deschis, era aproximativ 30 de centimetri (11,8 inci) deschis. Cleo dispăruse. Apoi a început teroarea. M-am întors la jake şi i-am spus: «Cleo a dispărut!».

Cei doi, fiind familiarizaţi cu zona de camping, au căutat prin împrejurimi, dar când a devenit clar că fata era de negăsit au hotărât să sune la poliţie. Echipele de căutare s-au concentrat mai întâi pe apă, căutând la mal, printre tufişuri, apoi au trecut la zonele de uscat, printre cabanele din apropiere şi în apropierea drumului. Nu s-a găsit nimic, nici sacul roşu de dormit care dispăruse odată cu ea.

Trebuie să o găsim, trebuie!”, subliniază mama acesteia, fiind convinsă că fata ei nu a fugit singură, ci mai degrabă a fost răpită de cineva. „E leneșă când vine vorba de mers pe jos. Nu ar fi plecat niciodată din acel cort”

Întrebată dacă cineva i-ar fi putut lua fetiţa de patru ani, Ellie a spus din nou că este convinsă că cineva ştie cu exactitate unde se află. „Au trecut patru zile, cineva ştie sigur unde e!”

Într-o conferință de presă, miercuri, inspectorul de poliție din Australia de , Jon Munday, a declarat reporterilor că poliția nu va opri căutarea până nu va fi convins că Cleo nu se mai află în zona de căutare şi că au fost oprite mai multe maşini şi rulote în zonă, toate detaliile şoferilor fiind înregistrate pentru cercetări amănunţite. „Încercăm să aflăm cu exactitate cine a fost aici în intervalul în care copilul ar fi dispărut, sâmbătă dimineaţa şi în ce direcţie putem continua ancheta. Este frustrant și descurajant”. Nu au apărut suspecți în acest caz, iar Munday a spus că poliția nu are motive să nu creadă ceea ce li s-a spus de Smith și Gliddon. "Nu este nimic care să ne indice că cele spuse sunt altceva decât corecte și adevărate", a spus Munday. Toți agresorii sexuali înregistrați din zonă au fost chestionați, a adăugat el.

O echipă a departamentului Omucideri s-a alăturat anchetei, relatează 9News. Căutările continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Recompensă de 750.000 de dolari pentru găsirea fetiţei de patru ani, dispărută dintr-un camping sâmbătă, în Australia. Părinţii se roagă pentru o minune