Român de 19 ani, arestat în Statele Unite ale Americii după ce a făcut 16.000 de dolari, în trei zile, din fraudă cu carduri bancare

De Redactia Observator.
Publicat: 13.07.2021, 17:56.
Actualizat: 13.07.2021, 18:00

Un român de 19 ani a fost arestat în Statele Unite ale Americii, fiind acuzat că a făcut 16.000 de dolari din fraudă cu carduri bancare.

Românul arestat în Statele Unite ale Americii, surprins de o cameră de supraveghere când extrăgea bani cu ajutorul unui card fals

Românul arestat în Statele Unite ale Americii, surprins de o cameră de supraveghere când extrăgea bani cu ajutorul unui card fals

ncwlife

Românul, identificat drept Fabio Ciuciu, a fost reţinut în Placentia, California, după ce autorităţile americane au avut nevoie de aproximativ doi ani şi jumătate pentru a-l identifica în baza unei fotografii. Conform ncwlife, despre românul reţinut se presupune că a intrat ilegal în Statele Unite ale Americii, ca minor, în 2016.

Ulterior, românul a început să se specializeze în ceea ce înseamnă comiterea de fraude cu carduri bancare, iar anchetatorii au descoperit că, doar între 2 şi 4 februarie 2019, Fabio Ciuciu a scos 16.295 de dolari din diferite aparate ATM, utilizând carduri false.

Citește și:

Românul prins în Statele Unite ale Americii poate fi eliberat pentru o cauţiune de 50.000 de dolari

În timpul unei extrageri de cash, românul a fost surprins de o cameră de supraveghere, însă poliţiştii din Wenatchee, Washington, au avut nevoie de doi ani şi jumătate şi de colaborări cu diferite agenţii federale pentru a-l identifica pe român. Anchetatorii au ajuns la Fabio Ciuciu abia după ce l-au descoperit pe acesta în baza de date a Homeland Security.

Românul a fost pus sub acuzare pentru comiterea mai multor infracţiuni de fraudă şi furt de identitate. De asemenea, el este suspectat şi de comiterea altor infracţiuni, iar judecătorii au decis ca el să fie cercetat în stare de arest, având posibilitatea să fie eliberat doar dacă depune o cauţiune de 50.000 de dolari.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.