Antena Meniu Search
x

Românul care a făcut zeci de mii de dolari din fraudă cu carduri bancare, condamnat la închisoare în Statele Unite ale Americii 

Un român de 40 de ani a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, în Statele Unite ale Americii, pentru fraudă cu carduri bancare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 01.07.2021, 17:28

Românul obişnuia să scoată sume importante de bani cu ajutorul unor carduri clonate
Românul obişnuia să scoată sume importante de bani cu ajutorul unor carduri clonate
  • Românul condamnat la închisoare în Statele Unite ale Americii are 40 de ani.

Românul, identificat drept Marcus Roşu, a fost găsit vinovat că ar fi prejudiciat mai multe victime cu aproape 58.000 de dolari, după ce le-a clonat cardurile bancare şi le-a furat datele de identificare.

Conform justice.gov, românul a devenit subiectul unei investigaţii federale în februarie anul trecut, după ce inspectorii de la serviciul poştal au interceptat un colet în care se aflau sute de carduri de bancare falsificate. Românul a fost identificat drept cel care expedia coletul suspect.

Deşi rezident în California, românul a fost capturat în apropierea unui aeroport din Alaska. Ulterior, poliţiştii i-au verificat camera de hotel închiriată în Alaska şi au descoperit mai mult de 1.000 de carduri, un laptop şi alte device-uri utilizate în comiterea de infracţiuni.

Românul a creat un prejudiciu de 58.000 de dolari, prin infracţiunile comise

La un an de la momentul în care a intrat în atenţia autorităţilor americane, în februarie anul acesta, românul şi-a recunoscut faptele şi a recunoscut că a produs sute de carduri contrafăcute. Ancheta a mai scos la iveală că Marcus Roşu a mai fost condamnat pentru fraudă cu carduri bancare în Australia şi în Marea Britanie. De altfel, bărbatul a recunoscut şi că a utilizat, de-a lungul timpului, 12 pseudonime şi opt date de naştere diferite.

De asemenea, românul este suspectat că a mai comis astfel de fraude cu carduri bancare şi în Connecticut şi Michigan. După ce stă doi ani şi jumătate în închisoare, românul mai stă cinci ani sub supravegherea autorităţilor americane. În plus, românul are de returnat prejudiciul creat şi care se ridică la aproape 58.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Românul care a făcut zeci de mii de dolari din fraudă cu carduri bancare, condamnat la închisoare în Statele Unite ale Americii