Antena Meniu Search
x

Video Român înecat în bazinul de răcire al centralei din Pucking, Austria. Soarta colegului care a sărit în apă, să îl salveze

Un român plecat la muncă peste hotare a murit joi dimineaţă într-un accident de muncă, în Austria. Bărbatul în vârstă de 45 de ani lucra la centrala electrică de pe râul Traun, în Pucking, districtul Linz-Land, când a alunecat de pe parapet şi s-a prăbuşit în bazinul de răcire. Un coleg de-al victimei, ceva mai norocos, a fost rănit în acelaşi incident. Potrivit primelor informaţii, acesta din urmă sărise în apă pentru a-l salva pe român.

De Redactia Observator la 03.06.2022, 15:57
Român înecat într-un accident de muncă, în Austria
Român înecat într-un accident de muncă, în Austria - Captură video YouTube

Un cetăţean român plecat la muncă în străinătate şi-a găsit sfârşitul într-un accident de muncă grav. Potrivit laumat.at, bărbatul avea 45 de ani şi lucra la centrala electrică de pe râul Traun din Pucking, districtul austriac Linz-Land. Incidentul dramatic, soldat cu un mort şi un rănit, s-a petrecut joi dimineaţă, în jurul orei locale 10:50. Angajaţii veniseră de la ora 7:30, pentru a demonta schelele de pe parapetul sudic, iar în momentul care i-a fost fatal, românul se afla între grinda barajului și poarta inferioară, relatează newsbeezer.com. Bărbatul a alunecat pe betonul umed şi s-a prăbuşit în gol pe o distanţă de aproximativ un metru, direct în bazinul de răcire adânc de opt metri.

Accident de muncă grav, în Austria. Un român a murit, iar colegul său a ajuns la spital

Echipajele de prim ajutor ajunse la faţa locului cu o barcă de salvare au încercat să resusciteze victima, însă fără niciun succes. În schimb, colegul românului, care a reuşit să se menţină la suprafaţa apei suficient de mult timp, a fost transportat de urgenţă la un spital din apropiere, suferind cel mai probabil de hipotermie. Acesta ar fi încercat să-l salveze pe bărbatul decedat, însă nu a reuşit să-i repereze trupul în apă. Conform raportului transmis de poliţie, acesta avea 42 de ani. Accesul în zonă a fost restricţionat pentru lucrări de mentenanţă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Român înecat în bazinul de răcire al centralei din Pucking, Austria. Soarta colegului care a sărit în apă, să îl salveze