Antena Meniu Search
x

Români găsiţi vinovaţi că au făcut zeci de mii de euro din exploatarea unor tinere în Marea Britanie

Doi români au fost găsiţi vinovaţi că au obţinut zeci de mii de euro din exploatarea unor tinere în Marea Britanie.

de Redactia Observator

la 30.07.2021, 16:17

Cele mai multe dintre victimele traficanţilor erau românce
Cele mai multe dintre victimele traficanţilor erau românce - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Românii îşi află sentinţele pe 16 septembrie.

Cristian şi Mihaela, despre care se spune că sunt într-o relaţie, ar fi obţinut în jur de 70.000 de euro din exploatarea unor tinere în Marea Britanie, doar în perioada aprilie 2016 - august 2017.

Conform BBC, cei doi români aveau cartierul general în Swindon, însă acţionau pe întreg teritoriul Marii Britanii. De altfel, anchetatorii britanici au primit primele informaţii despre cei doi în 2017, dar au avut nevoie de trei ani şi jumătate pentru a pune la un loc piesele de puzzle ale dosarului, iar proba decisivă a constituit-o dezvăluirea făcută de o tânără exploatată în Wrexham.

Cristian şi Mihaela duceau tinere în Marea Britanie cu promisiunea unor locuri de muncă bine-plătite. Cele mai multe dintre victime proveneau din România. Cristian şi Mihaela profitau de faptul că victimele nu vorbeau limba engleză şi astfel ajungeau să le exploateze. Cei doi încărcau imagini cu victimele pe site-uri pentru adulţi, iar apoi le mutau dintr-un oraş într-altul pentru a întreţine relaţii intime cu diferiţi clienţi.

Românii îşi află sentinţele pe 16 septembrie

Magistraţii i-au găsit pe cei doi români vinovaţi de comiterea infracţiunii de trafic de persoane. De asemenea, Cristian a fost găsit vinovat de comiterea a două infracţiuni de spălare de bani, iar Mihaela a fost găsită de comiterea unei infracţiuni de spălare de bani.

Cristian, 29 de ani, şi Mihaela, 25 de ani, au fost eliberaţi pe cauţiune, însă le-au fost confiscate paşapoartele astfel încât ei să se prezinte în faţa magistraţilor de la Curtea Coroanei din Swindon pe 16 septembrie, când ar urma să-şi afle sentinţele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Români găsiţi vinovaţi că au făcut zeci de mii de euro din exploatarea unor tinere în Marea Britanie