Antena Meniu Search
x

Românul din Italia, care şi-a stropit partenera cu alcool și i-a dat foc cu o brichetă, a fost condamnat. Femeia s-a ales cu cicatrici vizibile pe viață

Marian Codirleanu, românul de 42 de ani care și-a stropit partenera cu alcool și i-a dat foc în mai 2021, a fost condamnat în primă instanţă la 12 ani de închisoare sub acuzația de tentativă de omor.

de Redactia Observator

la 18.03.2023, 17:25

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Faptele datează din noaptea de 14 mai 2021, când partenera de atunci a bărbatului, o femeie italiană de aceeași vârstă cu el, a fost grav rănită. Când salvatorii au ajuns la casa din Giovenzano, un cătun din Vellezzo Bellini, victima avea arsuri de gradul doi și trei pe 50% din corp.

Înainte de a-şi pierde cunoştinţa, femeia le-a dezvăluit salvatorilor că se află în luna a doua de sarcină. Un element care, dacă ar fi fost confirmat, ar fi agravat și mai mult poziția învinuitului. Acest lucru nu s-a confirmat în urma analizelor de specialitate. 

Pe baza reconstituirilor făcute de anchetatori, inclusiv în timpul procesului, la momentul evenimentelor Marian Codirleanu avea o relație romantică cu victima de cel puțin trei luni.  În plină ceartă, bărbatul român ar fi lovit-o pe femeie cu o sticlă, apoi a turnat alcool peste ea și i-a dat foc cu o brichetă, notează Il Giornale.

Femeia va rămâne cu cicatrici vizibile pe viață

Victima a depus mărturie în sala de judecată, aceasta fiind nevoită să se supună mai multor operații de chirurgie estetică: în ciuda numeroaselor operații deja efectuate și a celor care pot urma, femeia de 42 de ani va rămâne cu cicatrici vizibile pe viață.

Printre probele produse de acuzare se numără și filmulețul înregistrat de unul dintre salvatori în primele etape ale intervenției. Cu o voce slabă și plină de durere, victima a spus clar că partenerul este responsabil pentru atac: ''A făcut-o cu bricheta''. În cadrul ultimului termen, acuzarea a cerut pentru inculpat o pedeapsă de 15 ani închisoare, care ulterior a fost redusă la 12 ani. Massimo Ceccarelli, avocatul care îl apără pe Marian Codirleanu, a anunțat că va face apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Românul din Italia, care şi-a stropit partenera cu alcool și i-a dat foc cu o brichetă, a fost condamnat. Femeia s-a ales cu cicatrici vizibile pe viață