Antena Meniu Search
x

"S-a îngălbenit toată şi s-a prăbuşit pe scări". O fetiţă de 11 ani, se luptă cu moartea, după o complicaţie asociată cu Covid, în Marea Britanie

Madison Carey a fost testată pozitiv pentru coronavirus în iunie, dar nu şi-a revenit niciodată complet. Starea ei de sănătate s-a înrăutăţit treptat, până când luna trecută s-a prăbuşit şi a fost diagnosticată cu o formă rară asociată cu Covid-19.

de Redactia Observator

la 21.08.2021, 19:21

O fetiţă de 11 ani, se luptă cu moartea, după o complicaţie asociată cu Covid, în Marea Britanie
O fetiţă de 11 ani, se luptă cu moartea, după o complicaţie asociată cu Covid, în Marea Britanie - Birmingham Mail

O fetiţă de 11 ani se luptă pentru viaţa ei, după ce s-a îmbolnăvit cu o formă rară a unei boli asociate cu Covid-19. Madison Carey, din Tamworth, a fost testată pozitiv pentru Covid-19 în iunie, dar nu şi-a revenit niciodată complet şi luna trecută starea ei s-a înrăutăţit, informează Birmingham Mail.

Eleva a fost dusă de urgenţă la spital şi a fost la un pas să moară. "Au vrut să o ducă la un spital cu o ambulanţă şi un doctor, însă îşi doreau şi o echipă de specialişti, astfel că au dus-o la Royal Brompton, unde se fac tratamente şi la plămâni şi inimă. Dacă nu luau decizia asta, acum nu mai era cu noi. Ar fi murit. Este cumplit prin ce trecem", a spus Elizabeth, mama fetiţei.

"Pentru că boala este atât de rară şi pentru că încă există Covid în Tamworth, vrem să atragem atenţia şi celorlalţi oameni. Dacă vedeţi aceste semne la copiii voştri, duceţi-i la spital urgent. Sunt mulţi oameni care nu iau Covid în serios şi riscă viaţa copiilor lor", a spus tatăl Simon.

Ce simptome avea fetiţa

Pe acelaşi subiect

Madison s-a plâns de oboseală şi a avut mai multe episoade febrile după ce a luat Covid-19, dar nu şi-a revenit niciodată complet.

"S-a trezit bine, dar când ne-am dus la muzeu, în Londra, mergea pe stradă de parcă era beată. Se îngălbenise toată şi era letargică. 

Am încercat să ieşim repede din muzeu, dar s-a prăbuşit pe scări. Am luat-o afară şi am crezut că poate îi e foame sau sete, dar nu putea să mănânce sau să bea. 

Ne-am dus la metrou şi acolo s-a prăbuşit iar. Angajaţii ne-au adus un scaun şi un pahar de apă, iar soţul a sunat la urgenţe, însă i s-a spus că nu este o urgenţă. A trebuit să mergem 15 minute până la spital", a povestit mama fetei.

Acolo i s-a spus că este sepsis sau PIMS-TS, Sindromul Inflamator Multisistemic. Boala este foarte rară şi apare la mai puţin de 0,5% dintre copiii care au sau au avut Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » "S-a îngălbenit toată şi s-a prăbuşit pe scări". O fetiţă de 11 ani, se luptă cu moartea, după o complicaţie asociată cu Covid, în Marea Britanie