Antena Meniu Search
x

Foto S-a prefăcut că este mai tânăr cu 14 ani şi s-a reînscris la fostul liceu. Povestea bărbatului care a minţit o şcoală întreagă, scenariul unui film de succes

Un bărbat de 30 de ani din UK s-a prefăcut că este adolescent pentru a se reîntoarce la vechiul său liceu timp de doi ani, în 1993. Nimeni nu l-a recunoscut și nici nu i-a cerut certificat de naștere la înscriere. Anul trecut a fost lansat filmul „My Old School”, regizat chiar de un fost coleg al bărbatului, care descrie povestea lui Brian MacKinnon şi a înşelătoriei sale "aproape" perfecte.

de Aura Trif

la 16.06.2023, 21:36

S-a prefăcut că e mai tânăr cu 12 şi s-a reînscris la fostul liceu. Povestea bărbatului care a minţit o şcoală întreagă, scenariul unui film de succes
S-a prefăcut că e mai tânăr cu 12 şi s-a reînscris la fostul liceu. Povestea bărbatului care a minţit o şcoală întreagă, scenariul unui film de succes - Getty Images

Brian MacKinnon s-a reînscris la Academia Bearsden din Glasgow în 1993, dându-și o nouă identitate. Un canadian pe nume Brandon Lee, cu un accent plauzibil. La vârsta de 32 de ani, a obținut note maxime și apoi a mers la universitate.

Cu toate acestea, în acel moment înșelăciunea sa a fost în sfârșit dezvăluită când cineva a spus autorităților din domeniul educației adevărul și a scurs povestea presei. După ce a fost dezvăluită escrocheria, mulți s-au întrebat cum bărbatul nu fusese recunoscut la școală timp de doi ani.

El și-a amintit: „Nu am încercat niciodată să-mi recreez zilele mele de școală din tinereţe. Am fost destul de popular prima dată și am luat note foarte bune, dar nu mi-au plăcut cu adevărat ultimii doi ani de școală. Nu am mai muncit la fel și nu am putut să fac unul dintre cursurile pe care mi-am le-am dorit să le fac. Când m-am întors ca Brandon Lee, nu am încercat să fiu popular”.

A fost în echipa de fotbal și a avut chiar un rol principal în producția școlară de teatru

Pe acelaşi subiect

Povestea lui a fost descrisă într-un documentar care îl prezintă pe Alan Cumming în rolul lui Brian. „My Old School” a fost regizat de Jono McLeod, un fost coleg de clasă al impostorului în 1993, pe care el încă îl numește Brandon.

Jono și-a amintit că Brian a fost timid când s-a alăturat prima dată la clasă, dar a urcat rapid pe scara socială pentru a deveni un student popular. El a spus: „Mulți oameni din clasă au propria părere despre ceea ce a făcut „Brandon”, dar în cea mai mare parte au o pasiune pentru el. Știu că asta nu este general. Filmul nu este un mod de a-l elimina, dar nu sunt de acord cu toate deciziile pe care le-a luat atunci."

Explicându-și păcăleala, Brian MacKinnon a spus că a luat note bune prima dată și a câștigat un loc la Universitatea din Glasgow pentru a studia medicina. Cu toate acestea, în timp ce urma cursurile, el a picat examenele de două ori și a fost obligat să părăsească universitatea în 1983.

A susținut că exmatricularea sa a fost nedreaptă și că a fost bolnav la momentul respectiv, ceea ce, a spus el, universitatea nu a luat în considerare. După ce tatăl său a murit de cancer, Brian MacKinnon a decis să se întoarcă la studii și a creat identitatea falsă a lui Brandon pentru a intra la școală. Le-a spus profesorilor că mama sa cântăreață de operă a murit și că tatăl său l-a trimis să locuiască cu bunicul lui în Scoția, înainte de a muri el însuși la scurt timp după aceea. Brian a trimis două referințe la școală, una din Canada și una din Londra.

Documentele false nu au fost niciodată verificate

El și-a amintit că prima dată când s-a întors pe porțile școlii a fost „îngrozitor”. „Eram conștient de faptul că în orice moment poate apărea o întrebare la care nu puteam răspunde. S-ar putea să mi se ceară un certificat de naștere, dar nu mi s-a cerut. Pur și simplu mi-am ținut capul jos, eram timid și cuminte și asta e tot ce puteam face, și nu a reprezentat nicio problemă", a adăugat el.

Brian a spus că a întâlnit doar un profesor care fusese acolo când era la școală prima dată, dar acesta nu l-a recunoscut.

Deloc surprinzător, Brian părea mai în vârstă decât ceilalți elevi și era mai înalt decât majoritatea dintre ei. În ciuda acestui lucru și a faptului că avea o servietă ci nu un rucsac, precum colegii săi, nimeni nu ar fi spus că avea aproape de două ori vârsta lor. Când s-a publicat povestea, mulți oameni au fost alarmați de faptul că Brian a studiat și a petrecut timp în afara școlii cu eleve mult mai mici deși, când a apărut pe scena de teatru din Pacificul de Sud, a evitat să-și sărute personajul care trebuia să îi fie iubită în spectacol.

Brian le-a spus colegilor de clasă că înfățișarea lui s-a datorat îmbătrânirii premature. Odată aproape că a spus unui prieten că și-a amintit de ziua în care Elvis Presley a murit în 1977, anul în care trebuia să se fi născut.

Când povestea a izbucnit în 1995, Brian a refuzat un contract de carte de șase cifre pentru a-și spune partea sa a poveștii, dar apoi și-a publicat o autobiografie doi ani mai târziu. Acum, preferă să evite să vorbească despre fapta, spunând: "Am făcut ceea ce am făcut. Asta a fost atunci, asta e acum. Am ținut capul în jos și am mers mai departe".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » S-a prefăcut că este mai tânăr cu 14 ani şi s-a reînscris la fostul liceu. Povestea bărbatului care a minţit o şcoală întreagă, scenariul unui film de succes