Antena Meniu Search
x

Video Un rechin a apărut brusc printre turiştii din Alicante, la câţiva metri de ţărm. Martorii au filmat scenele dramatice

Panică pe o plajă din Alicante, Spania, după ce un rechin a fost surprins apropiindu-se de ţărm, într-o zonă în care turiştii se bucurau de valuri fără să ştie de pericolul aflat chiar lângă ei.

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 13:43

Vezi și

Momentul dramatic în care turiştii încearcă să iasă din mare şi să ajungă în siguranţă la mal, după ce un rechin se apropie de ţărm, a fost filmat. Scenele dramatice au avut loc pe o plajă din Alicante, Spania.

Mai mulţi turişti se aflau în apă atunci când rechinul şi-a făcut apariţia

Salvamarii au început să strige şi să fluiere pentru a avertiza localnicii şi turiştii care se aflau în apă până la piept, imediat ce rechinul a fost observat apropiindu-se periculos de aproape de ţărm.

O femeie în vârstă care a fost ajutată să iasă ulterior din apă a suferit un puternic atac de panică, după ce şi-a dat seama că rechinul era chiar lângă ea. Din fericire însă, nimeni nu a fost atacat, iar prădătorul, care părea uşor dezorientat, s-a făcut nevăzut în cele din urmă.

Pe acelaşi subiect

Incidentul s-a petrecut pe plaja Aguamarina din Orihuela Costa, la sud de Alicante, în jurul orei 10 dimineața. Rapoartele inițiale au indicat că ar fi vorba despre o tintorera sau un rechin albastru care avea o lungime de aproximativ doi metri. Poliția locală s-a numărat printre membrii echipajului care l-a căutat, dar fără succes, acesta înotând înapoi în larg fără a fi văzut, potrivit Daily Mail

Un turist a fost atacat de rechin în Alicante, în 2016

Localnicii din Alicante nu sunt însă străini atacurilor de rechini din zonă. În 2016, un turist din Elche a fost atăcat în timp ce înota. Victima în vârstă de 40 de ani a supravieţuit şi a fost transportată de urgență la spital cu răni la mâini. Martorii au descris rănile provocate de muşcătura rechinului ca fiind „mari” şi au spus că bărbatul a ieşit singur din apă plin de sânge şi cerând ajutor.

În august 2018, turiștii au ieşit din ţipând panicaţi după ce un rechin albastru, printre cei mai des întâlniți din Spania, a apărut în largul plajei aglomerate din Mallorca, din Calas de Mallorca, pe coasta de est a insulei.

În aprilie, un rechin de aproape 2 metri despre care se crede că este o tintorera a fost filmat în zona în care se practiă surful, pe o plajă din apropiere numită Cala Llombards. Imaginile surprinse atunci au arătat faptul că rechinul era însă evident dezorientat şi nu avea, spun specialiştii, gândul de a ataca.

O femeie l-a urmărit în timp ce înotătoarele sale ieşiseră la suprafaţa apei şi s-a îndreptat spre ţărm, în apa limpede, înainte de a ajunge aproape de plajă, pe nisip. O să rămână blocat aici. Trebuie să-l scoatem şi să-l îndreptăm spre mare, altfel va rămâne acolo unde este”, a ţipat turista atunci, cerând autorităţile ajutorul pentru a salva rechinul eşuat la mal. Eforturile sale au dat roade în cele din urmă și rechinul a fost filma înotând înapoi în apă mai adâncă înainte de a dispărea printre valuri.

Săptămâna trecută, turistul rus Vladimir Popov, în vârstă de 23 de ani, a fost atacat de un rechin tigru și târât sub apă în stațiunea Hurghada din Egipt, spre disperarea familiei care a privit neputincioasă de la mal. Părţi ale corpului său au fost ulterior recuperate din interiorul prădătorului, după ce a fost omorât şi preluat de o echipă de biologi pentru a fi mumificat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Mapamond » Un rechin a apărut brusc printre turiştii din Alicante, la câţiva metri de ţărm. Martorii au filmat scenele dramatice