Antena Meniu Search
x

Galerie foto "S-a uitat la TikTok-uri înfricoșătoare". O fată de nici 14 ani a murit în circumstanțe sfâșietoare, în casa mamei sale din Anglia

Maia Walsh, o adolescentă în vârstă de 14 ani, a murit în casa mamei sale din Hertford, Anglia, în ceea ce tatăl ei, Liam, crede că a fost un "act de autovătămare care a mers prost", după ce a vizionat videoclipuri "înfiorătoare" pe TikTok. Cu inima zdrobită de durere, bărbatul este hotărât să afle ce s-a întâmplat cu fiica lui, scrie The Mirror.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.05.2023, 20:59

Maia, o adolescentă extrem de iubită, descrisă ca fiind o tânără "frumoasă" și "inteligentă", a murit în circumstanțe sfâșietoare, cu puțin timp înainte de a împlini 14 ani. Tatăl fetei, Liam, din Basildon, Essex, crede că fiica lui s-a stins în urma unui "act de autovătămare care a mers prost", după ce s-ar fi uitat la videoclipuri "înfricoșătoare" pe TikTok. Într-un interviu acordat jurnaliștilor The Mirror, bărbatul de 48 de ani a jurat că nu va avea liniște până ce nu va afla ce a dus la moartea copilei, în casa mamei sale din Hertford, în jurul miezului nopții, în noaptea de 6 spre 7 octombrie 2022. O anchetă cu privire la moartea Maiei a fost deschisă în luna octombrie a anului trecut, dar încă nu a fost stabilită o dată pentru audiere și nici nu au fost contactate părțile implicate.

Părinții nu au avut acces la telefonul, laptopul și tableta Maiei

Liam a descris-o pe Maia ca fiind "o pasionată jucătoare de șah", "inteligentă, foarte dulce, amuzantă, amabilă și foarte protectoare față de prietenii ei". "Râdea și glumea tot timpul, îi plăceau jocurile online și era o fată foarte, foarte inteligentă", mărturisește bărbatul. Viața lui, însă, a fost dată peste cap când, la primele ore ale dimineții de 7 octombrie, a fost sunat de către mama Maiei care "țipa" că fata murise. Au urmat luni întregi de chin și angoasă, în timp ce Liam a ajuns să creadă că Maia a murit în urma unui act de autovătămare care a mers prost. Părinții nu au avut acces la telefonul, laptopul și tableta Maiei, așa că nu aveau nicio idee despre ce vizionase pe rețelele de socializare înainte de moartea ei tragică. Poliția a păstrat timp de 5 luni dispozitivele și nu a făcut niciun progres până când mama Maiei a intrat în cele din urmă într-unul dintre ele și a reușit să acceseze parolele celorlalte. Ceea ce a găsit Liam acolo, a spus el, a început să pună cap la cap ceea ce credea că i se întâmplase fiicei sale.

Părinții au găsit o fotografie cu aproximativ o lună înainte de a muri, în care aceasta își făcuse intenționat vânătăi pe gât, simulând un act de autovătămare prin spânzurare. În plus, atunci când a răsfoit TikTok-ul Maiei, Liam a găsit două videoclipuri "înfiorătoare" în care se vorbea despre sinucidere și autovătămare. Într-unul dintre videoclipuri, văzut de Mirror, se aude pe fundal o melodie în timp ce o persoană povestește o întâlnire imaginară între doi indivizi care discută despre autovătămare. Maia salvase aceste materiale video cu doar patru zile înainte de a muri.

Pe acelaşi subiect

Liam: Maia nu a avut niciodată intenția de a se sinucide

Din cauza politicilor site-ului, istoricul de vizionare al unui utilizator este șters după 90 de zile, așa că Liam nu știe ce alte materiale media a consumat fiica sa pe platformă. Numele unuia dintre conturile ei TikTok făcea referire în mod explicit la sinucidere, iar Liam și-a amintit de o conversație pe care o avuseseră cu câteva luni înainte, în timpul procesului lui Archie Battersbee, un elev care a suferit leziuni cerebrale catastrofale în urma unei "farse care a mers prost". De asemenea, el crede că Maia nu a avut niciodată intenția de a se sinucide, deoarece în ziua morții sale, în telefonul ei au descoperit o listă de cadouri pe care spera să le primească de ziua ei de naștere. 

Mirror a dedus că, la viitoarea anchetă asupra decesului copilei, dacă i se va cere, TikTok ar respecta solicitările de a împărtăși istoricul și alte date. Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat: "Siguranța comunității noastre este prioritatea noastră și nu permitem conținut care promovează sau glorifică sinuciderea sau autovătămarea pe platforma noastră. Vom continua să acordăm prioritate protecției și sprijinirii comunității noastre, lucrând cu parteneri experți și oferind resurse de siguranță celor care au nevoie de ele".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "S-a uitat la TikTok-uri înfricoșătoare". O fată de nici 14 ani a murit în circumstanțe sfâșietoare, în casa mamei sale din Anglia