Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şase copilaşi au rămas orfani, după ce mama de 33 de ani din UK a făcut un şoc anafilactic în timpul chimioterapiei: "A luptat cu demnitate până la final"

O femeie din Anglia a murit de cancer de col uterin la doar 33 de ani, după ce a suferit un șoc anafilactic în timpul chimioterapiei. Şase copilaşi au rămas orfani, după ce mama lor a pierdut lupta cu boala nemiloasă.

de Larisa Andreescu

la 01.11.2022 , 13:33

Leanne Hattersley şi familia ei
Şase copilaşi au rămas orfani, după ce mama de 33 de ani din UK a făcut un şoc anafilactic în timpul chimioterapiei - Facebook

Leanne Hattersley mergea constant la medic, acuzând dureri la piciorul drept şi sângerări neregulate. Şi-a dat ultima suflare pe 20 octombrie la ospiciul Douglas Macmillan din Stoke on Trent, unde se internase în decembrie anul trecut, după ce a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în stadiul trei, relatează Mirror.

Boala, mai grea decât orice tratament

Iniţial începuse un tratament cu chimioterapie, dar a intrat în şoc anafilactic şi a fost nevoită să facă doar sesiuni cu radioterapie ca alternativă în următoarele 5 săptămâni. Şansele deveniseră astfel infime. A fost apoi infectată cu coronavius şi spitalizată cu sepsis la jumătatea ratamentului. În luna iulie, cancerul se răspândise la vezica urinară şi medicii au anunţat-o că boala era deja în stadiu terminal.

Articolul continuă după reclamă

Atât. Nu mai avea nicio şansă. Tratamentele nu erau de ajuns, iar cancerul îşi făcuse deja loc în tot organismul. Vestea venise ca un fulger pentru femeia pe care şase copilaşi o aşteptau acasă cu speranţa că se va însănătoşi.

Pe acelaşi subiect

Aimee Hattersley, 13 ani, Daniel Hattersley, 11 ani, Olivia Hattersley, 10 ani, Hollie Wallbanks, 9 ani, Macauley Wallbanks, 8 ani și Mila-Mae Hattersley, 4 ani au aflat la finalul lunii octombrie că mama nu se mai întoarce acasă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nepoata ei, Chloe Pepper, a adus un omagiu lui Leanne numind-o mama ei, datorită faptului că a îngrijit-o încă de la vârsta de 11 ani şi i-a fost alături în cele mai grele momente.

Nepoata de 18 ani, un ajutor de nădejde în momente grele

Tânăra de 18 ani i-a întors ajutorul în perioada în care starea femeii s-a deteriorat dramatic şi a încercat să îi aline suferinţa făcând-o să zâmbească aşa cum şi ea, la rândul ei, a adus zâmbete oamenilor din jur de-a lungul vieţii.

„Leanne avea șase copii și pe mine m-a crescut de la 11 ani, este foarte asemănătoare cu mama mea. S-a luptat până la capăt, a fost absolut uimitoare. Totul era despre copii, ei au fost întotdeauna prioritatea ei principală, au însemnat absolut totul pentru ea. Nu s-a plâns niciodată de viață, doar s-a străduit să reziste. Îi plăcea să petreacă timp cu copiii, totul era despre ei. A luptat din greu, dar s-a asigurat întotdeauna că nu știm. Nu am văzut-o niciodată plângând, nici atunci când o durea, ne arăta mereu o față curajoasă. A fost o mamă dedicată copiilor ei și mie. A luptat cu demnitate până la final”, a povestit Chloe.

Când Leanne, care lucra ca bucătar la Hanley's Burger King, a fost diagnosticată cu cancer în decembrie, Chloe a devenit îngrijitoarea ei şi a copiilor ei. Era hotărâtă să îşi ajute mătuşa cu tot ce era posibil, în speranţa că Dumnezeu avea să facă o minune.

Când Leanne s-a îmbolnăvit, în decembrie, am avut grijă de ea şi de copii în permanenţă. Serviciile sociale au fost implicate pentru a mă ajuta și eram încă la facultate la zi. Trebuia să trezesc copiii, să le dau micul dejun și să-i duc la școală. Mergeam apoi la facultate și plecam devreme să-i iau și să-i aduc acasă, să-i pregătesc ceaiul și să le fac baie. Apoi învăţam pentru facultate şi o ajutam pe Leanne să se îmbrace şi să ia medicamentele. Leanne m-a primit şi a avut grijă de mine, aşa era ea şi de atunci am trăit alături de ea. Se simţea atât de neajutorată şi i-am spus că ea m-a ajutat atunci când eu nu aveam nimic, a avut grijă de mine aşa că acum era rândul meu să pot să am grijă de ea. Tot ce voia era să se spele, să poată organiza prin casă sau să-i îmbrăţişeze pur şi simplu pe copii, dar nu putea şi ura neputinţa asta atât de mult”, a adăugat nepoata ei.

Copiii au ajuns în plasament după moartea femeii

În luna august starea de sănătate a lui Leanne s-a deteriorat brusc. Pentru a putea primi îngrijirile necesare şi pentru a nu îngreuna familia şi copiii, aceasta s-a mutat la ospiciul Douglas Macmillan. Fiica cea mare, Aimee, a plecat să locuiască cu tatăl ei, iar ceilalţi copii au fost plasaţi în plasament.

Chloe este încă prezentă în viaţa acestora; vorbeşte cu cei mici zilnic la telefon şi îi vizitează în mod regulat. „Nu îi văd în fiecare zi, dar vorbesc cu ei la telefon în fiecare zi, vorbim despre Leanne și depănăm amintiri. Obișnuia să ducă copiii la Fun Factory din Fenton. Cea mai bună prietenă a lui Leanne, Katie, și cu mine am mers să luăm copiii și i-am dus acolo, mai ales că nu mai fuseseră de când mama lor s-a îmbolnăvit și vorbeau despre tot ce obişnuiau să facă cu ea. Ei sunt bine acum”, a explicat ea.

Strângere de fonduri pentru înmormântare

Apropiaţii au creat o pagină pentru strângeri de fonduri cu scopul de a ajuta familia cu banii de înmormântare. Chloe a insistat să mulţumească tuturor celor care s-au implicat şi au donat, indiferent de sumă.

Vreau să mulțumesc tuturor pentru donații. De fiecare dată când încerc să le spun oamenilor despre Leanne, ajung mereu să râd pentru că asta reuşea şi ea să facă. Intra într-o cameră şi pe toţi îi bnedispunea, îi făcea să râdă, era mereu glumeaţa din încăpere. Era acolo pentru oricine atunci când era nevoie; îi trimiteai un mesaj şi ea renunţa la tot şi venea acolo să te ajute. Leanne a avut o viaţă foarte dificilă, dar a fost curajoasă în fiecare zi. Reprezintă cea mai mare inspiraţie pentru mine din cauza tuturor lucrurilor prin care a trecut. A avut experienţe similare cu mine de-a lungul vieţii şi am apreciat-o că a putut merge mai departe şi vreau să fiu la fel de puternică ca ea”, a spus ea.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Mapamond » Şase copilaşi au rămas orfani, după ce mama de 33 de ani din UK a făcut un şoc anafilactic în timpul chimioterapiei: "A luptat cu demnitate până la final"