Antena Meniu Search
x

Foto S-au mutat în Spania şi s-au ales cu 1.000 de euro în plus pe lună fără să renunţe la nimic. Cei doi englezi se laudă că au dat lovitura

Un cuplu de englezi îşi vede visul de-o viaţă devenit realitate. Sătui de vremea mohorâtă şi de costurile uriaşe, cei doi tineri s-au mutat în însorita Spanie, iar partea cea mai bună abia acum vine. Potrivit Mirror, Tim şi logodnica lui, Sally, au reuşit astfel să economisească în jur de 1.000 de euro pe lună. 

de Redactia Observator

la 31.05.2023, 16:31

Tim Sunderland, în vârstă de 35 de ani, şi logodnica lui, Sally Biddall, de 33 de ani, au decis să lase în urmă apartamentul lor tip studio din Fulham, Londra, şi s-au mutat în sudul Spaniei. Deşi erau oricum nemulţumiţi de "vremea mohorâtă" din Marea Britanie, dar şi de costurile uriaşe şi condiţiile de trai, ceea ce i-a determinat să ia decizia majoră a fost un eveniment izolat. Mai exact, un incident petrecut pe strada lor în urma căruia o persoană a fist înjunghiată.

S-au mutat în Spania şi nu regretă deloc

Lucrurile s-au aşezat de la sine, iar cu puţin efort mutarea a fost posibilă într-un timp foarte scurt. Tim, care conducea o firmă de brokeraj, a devenit astfel... nomad digital. Noul stil de viaţă îi permite să călătorească după pofta inimii, cu o singură condiţie: să aibă acces la internet. Astfel, întregul său "birou" încape într-un laptop, pe care îl poate folosi inclusiv de pe plajă, sau de la o terasă de pe malul mării. Programul de lucru este flexibil şi tânărul povesteşte că poate astfel să se bucure de "cele mai preţioase resurse: timpul şi fericirea".

Iar comparativ cu preţurile mari din ţara natală, cei doi susţin că Spania le-a oferit oportunităţi uriaşe de economisire. Acum, au reuşit să cheltuiască şi cu 1.000 de euro mai puţin pe lună. "Nu avem absolut niciun regret", spun Tim şi Sally. "Nu se simte de parcă am fi într-o vacanţă. De luni până vineri, ne ocupăm de afacerea noastră şi suntem extrem de concentraţi pe succesul acesteia", au precizat ei.

Pe acelaşi subiect

Câţi bani economisesc aici

"A devenit necesar să ne preocupăm de sănătatea noastră mintală, iar traiul la soare, aproape de plajă ne ajută să ţinem stresul sub control", povestesc tinerii englezi. "Rareori auzi aici sirene. Cred că s-a întâmplat de vreo două ori în trei luni, de când suntem aici. Acasă, înainte să plecăm, un copil a fost înjunghiat chiar pe strada noastră. Am văzut petele de sânge de pe asfalt şi ne-am zis: Dumnezeule, trebuie să plecăm imediat", mai spun aceştia.

"Aici totul este mai ieftin. Mâncarea şi băutura sunt, evident, mult mai accesibile la preţ. Ieri am ieşit amândoi în oraş cu doar 4,65 euro", adaugă cuplul. Tim este proprietarul unui apartament în Fulham, dar dacă ar fi închiriat un apartament l-ar fi costat cel puţin 2.300 de lire sterline pe lună. În Spania, chiria apartamentului este de 1.700 de euro lunar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » S-au mutat în Spania şi s-au ales cu 1.000 de euro în plus pe lună fără să renunţe la nimic. Cei doi englezi se laudă că au dat lovitura