Antena Meniu Search
x

Scenariul ireal prin care un adolescent român de 16 ani a reușit să salveze viața unei femei din Italia: "Am crezut că este o farsă"

Un adolescent de 16 ani cu origini românești a ajuns erou în Italia și a fost premiat de președintele Mattarella, după ce a salvat viața unei femei, tot românce. Modul în care a reușit să o scape pe femeie de moarte a fost de-a dreptul inedit. O pură întâmplare a făcut ca băiatul să fie la locul potrivit, în momentul potrivit. 

de Redactia Observator

la 28.04.2024, 15:49

Scenariul ireal prin care un adolescent român de 15 ani a reușit să salveze viața unei femei din Italia
Scenariul ireal prin care un adolescent român de 15 ani a reușit să salveze viața unei femei din Italia - Profimedia (poză ilustrativă)

Emanuele Nicola Affaticati, nu în vârstă de 16 ani, rezident în Fiorenzuola D'Arda, în zona Piacenza, a dejucat planul unui bărbat care intenționa să-și ucidă fosta parteneră. Totul s-a petrecut în decembrie 2002, când Emanuele se afla într-un tren, în drum spre casă. Băiatul a auzit întâmplător conversația telefonică a unui bărbat, care vorbea tot românește, în care spunea că vrea să-și ucidă fosta iubită, scrie ANSA.

Cum a salvat un adolescent de 16 ani viața unei femei

Cunoscând limba și înțelegând conținutul apelului, Emanuele și-a dat seama de gravitatea situației și a alertat poliția, ducând la arestarea bărbatului.

Ramona Rosemari Lascu, mama lui Emanuele, a exprimat bucuria și mândria pe care familia o simte. Femeia spune că băiatul a primit o educație exemplară de la tatăl său, care este colonel în Marina României. 

"Este o mare onoare pentru fiul meu", a declarat femeia despre distincția primită din partea Președintelui Italiei.

"La început am crezut că este o farsă, apoi am vorbit cu Secretariatul Președinției. Recunoașterea va fi înmânată pe 13 mai și pentru noi, pentru fiul meu, este o mare onoare", a declarat mama băiatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 12 voturi
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Mapamond » Scenariul ireal prin care un adolescent român de 16 ani a reușit să salveze viața unei femei din Italia: "Am crezut că este o farsă"