Antena Meniu Search
x

Schema prin care doi români s-au ales cu 5 milioane de dolari, după ce au păcălit autorităţile din SUA

Un cuplu de români a reuşit să păcălească autorităţile din SUA şi să se aleagă, în total, cu cinci milioane de dolari. Cei doi tineri, de 29 şi 30 de ani, sunt acuzaţi de fraudă şi spălare de bani.

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 18:27

Schema prin care doi români s-au ales cu 5 milioane de dolari, după ce au păcălit autorităţile din SUA
Schema prin care doi români s-au ales cu 5 milioane de dolari, după ce au păcălit autorităţile din SUA - Profimedia

Cei doi români aveau o schemă bine pusă la punct. Banii cu care s-au ales de pe urma fraudei erau destinaţi subvenţiilor de şomaj menite să ajute persoanele care au rămas fără loc de muncă în pandemie. Ei au aplicat însă de mai multe ori pentru beneficii de la Departamentul pentru Dezvoltare a Forței de Muncă din California, folosindu-se de documente false.

Românii şi-au cumpărat un bolid de peste 100.000 de dolari cu banii din fraudă

Bărbatul a primit peste 28.000 de dolari în numele său propriu şi 244.050 de dolari pentru plata altor persoane, inclusiv pentru soția sa. Până să fie prinşi însă, românii cheltuiseră deja o parte din sumă, iar altă parte o transferaseră în România, potrivit timesofsandiego.com.

Procurorii au dezvăluit faptul că cei doi au transferat aproape 200.000 de dolari din profiturile ilegale în România. Totodată, cu banii obţinuţi din fraudă, cuplul şi-a cumpărat un BMW X6 din 2020, pentru care a plătit 105.044 de dolari. Autoritățile române au confiscat ulterior bolidul, împreună cu bani și mai multe ceasuri de lux.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Schema prin care doi români s-au ales cu 5 milioane de dolari, după ce au păcălit autorităţile din SUA