Antena Meniu Search
x

Scos din minţi de preţul facturii la curent, un bărbat aruncă şerpi în coşul de gunoi din faţa unei şcoli din Marea Britanie

Un proprietar de animale exotice a aruncat trei șerpi într-un coș în fața unei școli, după ce a văzut factura de energie electrică, pentru a le oferi acestora condițiile climatice de care aveau nevoie.

de Maria Dogaru

la 24.08.2022, 17:37

Bărbatul a negat inițial fapta comisă
cos din minţi de preţul facturii la curent, un bărbat aruncă şerpi în coşul de gunoi din faţa unei şcoli - Profimedia

Samuel Newton, în vârstă de 35 de ani, a îndesat trei Pitoni Regal, lungi de 2 metri, în plase de supermarket și a condus la școala secundară St Augustine din Scarborough, North Yorkshire, în dimineața zilei de 29 iunie, anul acesta. A abandonat pitonii, de care a avut grijă ani de zile, într-un coș de gunoi, deoarece era un loc public unde spera că vor fi găsiți în curând, relatează Mirror.

Șerpii au fost abandonați în coșul de gunoi din apropierea unei școli

Doi au fost recuperați de un „expert în șerpi” chemat de poliție, când membrii scolii au tras un semnal de alarmă la ora 15:15, la câteva ore după ce Samuel a aruncat reptilele, iar cel de al treilea a fost găsit în apropierea aceluiași loc, a doua zi, după ce a stat în libertate timp de 24 de ore.

Din fericire, nu era niciunul în locul de joacă al școlii”, a spus procurorul Martin Butterworth. „Este o chestiune destul de bizară, felul în care au fost depuse animalele în afara unei școli. Imaginați-vă un copil care se întâlnește cu un șarpe de 2 metri”, a declarat Alan Kay, magistrat. Martin Butterworth a spus că este o caracteristică agravantă faptul că infracțiunea a fost comisă în timpul unei zile de școală, pe 29 iunie. 

Pe acelaşi subiect

 „A fost faptul că era lângă o școală și unul dintre șerpi pare să fi ieșit din coș ,din fericire, nu în locul de joacă al școlii”, a spus el.

Bărbatul nu și-a recunoscut inițial fapta

Samuel s-a prezentat în urma unui apel la poliție. El a susținut inițial că i-a cerut unui prieten să ducă șerpii la un magazin de animale de companie, dar a mărturisit ce a făcut după ce polițiștii au vorbit cu proprietarul magazinului de animale. Ian Brickman. 

 „Acesta este un caz foarte bizar și neobișnuit. Este o persoană cu un caracter impecabil. A avut șerpii de cinci sau șase ani și i-a ț]ngrijit cum trebuie”, a spus proprietarul de magazin.

 În ciuda orelor lungi de lucru într-un magazin, el lua acasă doar 1.000 de lire sterline pe lună și era responsabil pentru toate facturile la energie.  „Se lupta să le ofere șerpilor timpul necesar pentru îngrijirea lor și se lupta cu costul încălzirii”, a adăugat Ian Brickman.

Șerpii au fost nevătămați și de atunci au fost relocați. Samuel Newton, din Scarborough, a recunoscut că a abandonat șerpii, o infracțiune conform Legii privind bunăstarea animalelor. A fost amendat cu 384 de lire sterline cu o suprataxă de 154 de lire sterline și costuri de 84 de lire sterline. De asemenea, i s-a interzis să păstreze reptile timp de șapte ani. „Acțiunile lui Newton au fost complet iresponsabile și ilegale”, a spus PC Graham Bilton, ofițer al poliției împotriva animalelor sălbatice.

 „Acest caz evidențiază ceea ce ne temeam că se va întâmpla, prin faptul că costurile în creștere ale păstrării animalelor de companie inclusiv asigurări, taxe veterinare, costuri de alimente și facturile la energie, care sunt deosebit de relevante pentru animalele de companie exotice care necesită surse specifice de căldură și lumină, vor duce la situații ca aceasta în care proprietarii de animale de companie sunt forțați să renunțe sau să-și abandoneze animalele”, a declarat coordonatorul național al vieții sălbatice al Inspectoratului RSPCA, Geoff Edmond. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Scos din minţi de preţul facturii la curent, un bărbat aruncă şerpi în coşul de gunoi din faţa unei şcoli din Marea Britanie