Sparta, un pui de leu care a trăit în urmă cu 28.000 de ani, a fost descoperit în permafrostul din Siberia. Animalul, foarte bine conservat
Un pui de leu, care ar fi trăit în urmă cu 28.000 de ani, a fost descoperit în permafrostul din Siberia. Puiul de leu, denumit de cercetători Sparta, a fost descoperit în timp ce erau căutaţi colţi de mamuţi.
Potrivit The Guardian, descoperirea a fost făcută în zona râului Semyuelyakh din regiunea Yakutia din Rusia, în 2018. Cu un an în urmă, cercetătorii descoperiseră un alt pui de leu, denumit Boris, aflat la o distanță de 15 metri față de Sparta. Boris ar fi trăit în urmă cu 44.000 de ani.
Se estimează că cei doi pui de lei aveau între una şi două luni. Ceea ce este impresionant la Sparta este că puiul de leu s-a conservat foarte bine în permafrostul din Siberia: are blana, organele interne şi scheletul foarte bine conservate.
Încălzirea globală face posibilă astfel de descoperiri
"Descoperirea în sine este unică. Nu s-a mai întâmplat să descoperim așa ceva în Yakutia. Sperăm, poate, că mai există și unele părți ale laptelui matern. Așa ne vom da seama care era dieta femelei", a declarat Valery Plotnikov, unul dintre cercetătorii care au condus echipa din Siberia.
Oamenii de ştiinţă spun că se fac astfel de descoperiri abia acum pentru că schimbările climatice încălzesc foarte mult zona siberică, permafrostul se topeşte şi scoate la iveală astfel de "relicve".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰