Antena Meniu Search
x

„Stătea întins la pământ, părea că doarme”. Băieţel de 1 an, aruncat de la balcon de dădacă, în Italia. Părinţii sunt în stare de şoc

Traumă inimaginabilă pentru o familie din Modena. Bebeluşul de doar un an şi o lună ar fi fost aruncat voluntar de la balconul casei de o dădacă de 32 de ani.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.06.2022, 11:37

Bebeluş de 1 an, aruncat de la balcon de dădacă, în Italia - Shutterstock

Ieri, în jurul orei 10.20 dimineaţa, strigătele disperate ale unei femei se auzeau în curtea din spatele casei, în zona Arginetto, un drum care traversează Soliera, un orăşel cu 15.000 de locuitori din Modena.

Un copil a căzut de la balcon! Chemaţi ajutoare, sunaţi la salvare!”, strigau mai mulţi martori.

O dădacă de 32 de ani, Monica Santo, absolventă a facultăţii de Economie şi Afaceri, a fost arestată pentru tentativă de omor, relatează corrieredibologna. Femeia ar fi aruncat intenţionat un bebeluş de 1 an şi o lună de la etajul doi. În acel moment, părinții ei erau la serviciu și acasă, pe lângă dădacă, mai era doar o femeie angajată la curăţenie.

Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire

Pe acelaşi subiect

Băiețelul este acum internat la spitalul Maggiore din Bologna unde a ajuns, în stare critică, transportat cu elicopterul. A suferit traumatisme toracice și fracturi. Prognosticul este rezervat, chiar dacă starea lui s-a stabilizat treptat, au spus medicii, rămând prudenţi, dar uşor optimişti, pe parcursul serii.

Dădaca a fost reţinută şi dusă de carabinieri la secţia din Soliera, unde a fost audiată la începutul după-amiezii. Potrivit anchetatorilor aceasta era traumatizată de cele întâmplate şi nu a fost în stare să explice nimic.

Este în stare de șoc, nu-și amintește nimic”, explică avocata Francesca Neri, numită din oficiu. „Interogatoriul a durat foarte puțin pentru că clienta mea este într-o confuzie completă, aproape incapabilă să vorbească”

Dădaca ar fi aruncat voluntar bebeluşul de la balcon

Foarte puţine detalii din ancheta procurorului Modena Luca Masini au fost făcute publice. Informaţii importante ar fi fost procurate de anchetatori de la angajata care se ocupa cu îngrijriea casei. Aceasta ar fi mărturisit că nu ar fi fost nicidecum un accident, ci un gest voluntar. Niciunul dintre vecinii din condominiul de case terasate în care locuiește familia copilului nu ar fi asistat direct la scena terifiantă. Dădaca ar fi aruncat bebeluşul de pe un balcon lateral, aflat la o înălţime de aproximativ 4 metri.

Alarma a venit de la cineva care a văzut copilul la scurt timp după ce a avut loc scena îngrozitoare. „Stătea întins la pământ, părea că doarme” a spus bărbatul care a sunat primul la 112 și care, precizează însă că „n-a văzut altceva”.

Familia nu poate explica gestul dădacei

Dădaca lucra pentru părinții bebelușului din ianuarie. „Opt ore pe zi, dar nu știu să mai adaug nimic”, spune avocata acesteia.

„Nu a dat niciodată semne de dezechilibru în comportament, a lămurit seara bunica bebelușului. „Suntem șocați - a continuat femeia -, este un lucru rău de spus. Mai multe nu pot spune, sunt investigații în curs”. Părinții - un cuplu tânăr, dar şi cei patru bunici ai copilaşului au stat toată ziua la spitalul Maggiore, în speranța că vor primi veşti bune de la medici.

După oficializarea arestării, Monica Santi, o femeie minionă, cu părul strâns în coc, aşa cum a fost surprinsă pe camere de reporterii locali, a fost preluată de carabinieri şi se află în închisoare aşteptând programarea unei noi audieri.

„Sunt șocat, este o poveste care deocamdată este de neînțeles: nu trebuie decât să așteptăm vești liniștitoare pentru cel mic”, a spus seara primarul din Soliera, Roberto Solomita.

În urmă cu șapte zile, o altă tragedie similară a avut loc în Modena. Micuţa Rejoice Bellow, în vârstă de trei ani, a murit după ce a căzut de la balcon, de la o înălțime de 23 de metri. În acest caz a fost un accident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » „Stătea întins la pământ, părea că doarme”. Băieţel de 1 an, aruncat de la balcon de dădacă, în Italia. Părinţii sunt în stare de şoc