Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Sunt aici, în prima linie!". Mariana a plecat să lupte în Ucraina, după 14 ani trăiți în Italia. A murit pe front, lăsând în urmă doi copii

O tânără ucraineană, mamă a doi copii, a murit pe câmpul de luptă, în timp ce-și apăra țara de invazia rusă. Originară din regiunea ucraineană Ivano-Frankivsk, Mariana a trăit timp ce 14 ani în Italia, dar s-a întors acasă pentru a-și apăra pământul. Război Rusia - Ucraina, ziua 215 LIVE TEXT

De Veronica Micu la 26.09.2022, 15:06

Cu doar câteva zile în urmă, Mariana își spunea povestea într-o filmare publicată pe pagina de Facebook a Forței de Apărare Teritorială din regiunea Ivano-Frankivsk.

Cine, dacă nu noi, ne va proteja pământul?

"Când durerea s-a abătut asupra pământului meu natal, mi-am dat seama că este necesar să-l protejez. Cine, dacă nu noi, ne va proteja pământul? Mi-am lăsat copiii minori, de 14 și 10 ani, în Italia. Am un fiu, Eduard, și o fiică, Roberta. Și acum sunt aici, în prima linie, pentru ca ai mei copii să vină în țara lor natală liberi, prosperi și neapărat sub steagul albastru și galben", spunea Mariana în înregistrarea postată pe pagina brigăzii.

Pe acelaşi subiect

Ieri, vestea morții Marianei a fost dată tot pe Facebook, scrie publicația ucraineană Obozrevatel

"Viața unui alt războinic a fost distrusă. Ai fost un exemplu de curaj, cărora multora le lipsește uneori. Te-am iubit, surioară! Ai fost cea mai fermecătoare "Floare" de pe câmpul de luptă. Tu ești eroul Ucrainei! Veșnică amintire pentru tine!", a scris Taras Slivchuk pe pagina sa de Facebook.

Cu demnitate și-a îndeplinit datoria militară până la capăt

Anunțul trist a fost făcut și pe pagina de Facebook a primarului din Dolîna, oraș din regiunea Ivano-Frankivsk: "Din nou știri negre și triste. O femeie curajoasă și războinică, originară din regiunea Ivano-Frankivsk, a murit în război. După 14 ani trăiți în Italia, unde sunt fiica și fiul minori, s-a întors la Patria Mamă pentru a se oferi voluntar. Cu demnitate și-a îndeplinit datoria militară până la capăt. Sincere condoleanțe familiei și prietenilor pentru pierderea iremediabilă. În acest moment amar, împărtășim cu sinceritate durerea familiei și împreună cu voi jelim în adâncă durere. Veșnică pomenire!".

De asemenea, o apropiată a Marianei a publicat un mesaj emoționant, după ce a aflat de moartea acesteia pe câmpul de luptă.

"Astăzi, din nou un mesaj care anunță moartea cuiva drag, pe front. Mariana era foarte inteligentă și amabilă. O cunoșteam din Italia. Ea l-a sunat pe Taras Slivchuk și a cerut ajutor pentru a intra în serviciul medical. Își dorea foarte mult să fie utilă militarilor noștri și Ucrainei. Am cunoscut-o în iunie. O întâlnire a fost suficientă pentru a înțelege că acesta este un adevărat UCRAINEAN. În ciuda faptului că a trăit 14 ani în Italia, a lucrat ca medic, a născut și a crescut copiii acolo, nu și-a uitat nicio clipă patria. După începerea războiului, când a văzut la televizor în Italia că nu sunt suficienți medici în Ucraina, a venit fără ezitare și a ajuns în apărarea Patriei Mamă. Îmi amintesc prima noastră întâlnire...Am vorbit mult și am zâmbit mult... Ca și cum nu ar fi speriată deloc...Frații ei erau foarte mândri de ea. Întotdeauna i-a păsat de bunăstarea lor, le-a oferit ajutorul necesar în timp util.

Mulțumesc, Mariana! Ai devenit un exemplu de curaj, sacrificiu de sine și patriotism. Odihnește-te cu Dumnezeu în pace și liniște, Eroina noastră! Veșnică și ușoară amintire!", a scris Oksana Slivchuk. 

Zilele trecute, ministerul ucrainean al Apărării a menționat pierderile forțelor armate în război și a subliniat dificultățile în calcularea acestora. Potrivit ministrului adjunct, Hanna Maliar, aproximativ 9.000 de soldați ucraineni au murit în 7 luni de război. Ea a afirmat că este dificil de dat o cifră exactă, deoarece încă nu se știe câți militari a pierdut Ucraina în luptele pentru Mariupol.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » "Sunt aici, în prima linie!". Mariana a plecat să lupte în Ucraina, după 14 ani trăiți în Italia. A murit pe front, lăsând în urmă doi copii