Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tânăr de 23 de ani, ucis după ce i-a spus unui străin că nu are brichetă, în UK. Alte şapte persoane rănite: "Am auzit un ţipăt, am dus mâna la gât, am simţit rana"

O crimă odioasă a şocat o întreagă comunitate. Un tânăr de doar 23 de ani a fost ucis într-o seară de weekend, în oraş, cu prietenii, după ce i-a spus unui străin că nu are brichetă. Prietenul său a fost de asemenea grav rănit.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 20.07.2021, 22:41

Jacob Billington, din Crosby din Liverpool, venise în Birmingham pentru a-şi vizita prietenii şi pentru a ieşi cu ei în oraş, în weekend, când a fost abordat pe stradă de Zephaniah McLeod care l-a întrebat dacă are o brichetă. Câteva momente mai târziu, după ce l-a informat că nu are una, a fost înjunghiat mortal.

Prietenul său a avut nevoie de 187 de zile de spitalizare

Prietenul victimei, Michael Callaghan, în vârstă de 24 de ani, a rememorat în faţa autorităţilor clipele de dinaintea atacului teribil şi întâmplător. Tânărul a fost de asemenea înjunghiat şi a petrecut 187 de zile în spital, recuperându-se. Michael și Jacob, ambii din Liverpool, și un grup de prieteni se aflau în drum spre un hotel în primele ore ale zilei de 6 septembrie a anului trecut, când McLeod s-a apropiat de grup.

„Omul acesta, McLeod, a venit la mine şi la Jacob şi ne-a întrebat dacă avem o brichetă şi amândoi am spus: ‘Ne pare rău prietene, nu avem’. Amintirea mea este că atunci am auzit un ţipăt, care trebuie să fi fost al lui Jacob şi apoi mi-am dus mâna la gât şi am putut simţi rana. Am încercat să merg după Jacob până la locul în care s-a prăbuşit” a povestit Michael.

Michael a căzut în brațele unui alt prieten, care a reușit să-i oprească sângerarea din zona gâtului, salvându-i, ca urmare, viaţa. Cuţitul îi tăiase artera carotidă, vena jugulară şi nervul. Michael a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se afla în spital, chirurgii fiind nevoiţi să-i efectueze o craniectomie, o operație care îndepărtează o parte a craniului. A fost pus în comă indusă trei săptămâni. Brațul stâng este acum paralizat de atac și se luptă să vorbească din cauza rănilor cauzate corzilor vocale. Va avea nevoie şi de o operaţie de înlocuire a părţii lipsă din craniu, potrivit Daily Star.

"Evident, am avut multe răni, dar în timp, craniul meu va fi fixat, brațul meu va reveni la normal și vocea mea va fi bine. Mă voi recupera, dar nu îl putem aduce înapoi pe Jacob", a spus Michael.

Atacatorul, condamnat în septembrie

Michael și Jacob erau prieteni de ani buni, mergând împreună la şcoala primară Great Crosby şi apoi la liceul catolic „Sacred Heart”. Au mers inclusiv la universitate împreună, la Sheffield, unde au format trupa The Vedetts, cu alţi prieteni. Michael era solistul și chitaristul, iar Jacob era toboșarul. Când a murit, Jacob era student la Universitatea Sheffield Hallam. Michael, proaspăt absolvent de inginerie, începuse recent un loc de muncă la NHS din merseyside.

Luna trecută, Zephaniah McLeod, în vârstă de 27 de ani, s-a prezentat în instanță. El a pledat vinovat de uciderea lui Jacob Billington, în vârstă de 23 de ani. De asemenea, a recunoscut mai multe acuzații legate de alte șapte victime făcute din aceeaşi seară. Bărbatul va fi condamnat în septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Mapamond » Tânăr de 23 de ani, ucis după ce i-a spus unui străin că nu are brichetă, în UK. Alte şapte persoane rănite: "Am auzit un ţipăt, am dus mâna la gât, am simţit rana"