Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Tânăr diagnosticat cu o boală terminală cu doar câteva săptămâni înainte ca fiul său să se nască: "Nu te aştepţi să ţi se întâmple aşa ceva"

Unui viitor tată i-a fost dată lumea peste cap, după ce a fost diagnosticat cu o boală terminală cu doar câteva săptămâni înainte ca fiul său să se nască.

de Larisa Andreescu

la 13.06.2022 , 12:06

Rob O'Hara, din Runcorn, și-a dat seama pentru prima dată că ceva nu era în regulă cu el când a sesizat că şi-a pierdut capacitatea de a-şi atinge degetul mare de cel arătător.

La început, bărbatul de 33 de ani a crezut că se confruntă cu sindromul de canal carpian, o afecțiune comună care provoacă furnicături, amorțeală și durere în degete și mâini, relatează Mirror. Cu toate acestea, când a început să aibă şi alte dificultăţi, inclusiv de vorbire, apropiaţii l-au sfătuit să meargă la un medic neurolog.

Urma să devină tată peste câteva săptămâni când a primit vestea cumplită

Articolul continuă după reclamă

În aprilie anul acesta, Rob a fost diagnosticat cu boală a neuronilor motori (MND). Vestea cumplită a venit cu doar câteva săptămâni înainte ca soția sa Louise să aducă pe lume primul lor fiu, Jenson, pe 31 mai.

Pe acelaşi subiect

„Suntem cu toții devastați. Nu te aştepţiţi se întâmple așa ceva. Când a început a fost doar la degete, acum nu mai poate ridica nimic cu mâna stângă. Nu a putut ridica un ceainic sau ceva de genul acesta. Își poate folosi mâna dreaptă [dar] nu a putut ridica nimic greu. Orice lucru ușor îl poate prinde cu mâna dreaptă”, a spus mama lui, Alison, în vârstă de 57 de ani.

Boala neuronului motor este o boală rară și în cele din urmă fatală care afectează creierul și sistemul nervos și se agravează treptat în timp. Nu există un remediu pentru MND și poate scurta semnificativ speranța de viață, deși unii oameni trăiesc ani buni cu boala.

Familia se pregăteşte pentru un final încărcat de durere

Medicii au anunţat familia că „nu pot face nimic” altceva decât să-i prescrie câteva medicamente care ar trebui să ajute la încetinirea bolii. Odată cu afecțiunea care începe să îi afecteze vorbirea, Rob a început să-şi înregistreze vocea pe calculator, astfel încât fiul său să-i poată auzi vocea atunci când el nu va mai putea vorbi.

Pentru a ajuta familia cu eventualele costuri pentru studii clinice şi tratamente, vărul lui Rob, Will Hayes, a creat o pagină de strângere de fonduri Gofundme.

„Sperăm că Rob, la fel ca alți bolnavi de MND, poate trăi câțiva ani buni de acum înainte în ciuda diagnosticului. Suntem, totuși, conștienți de realitatea acestei boli oribile și de modul în care poate răpi oamenii atât de repede. De aceea avem nevoie ca toată lumea să se unească, astfel încât Rob să poată profita la maximum de viața lui. Chiar nu există timp", a spus Will.

În ciuda greutăţilor prin care trece, Rob încearcă să fie pozitiv, privind situaţia fără să-şi plângă de milă, spunând: „cu asta am de-a face şi cu asta trebuie să ne descurcăm”.

„Ne concentrăm pe ceea ce putem face și menținem lucrurile cât mai normale posibil. Este uimitor cât de mult ajutor ne-au oferit oamenii. Avem prieteni foarte apropiaţi şi familia care ne sprijină foarte mult și cărora le suntem cu adevărat recunoscători pentru tot. Asociația MND ne-a oferit de semenea sprijin”.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Mapamond » Tânăr diagnosticat cu o boală terminală cu doar câteva săptămâni înainte ca fiul său să se nască: "Nu te aştepţi să ţi se întâmple aşa ceva"