Antena Meniu Search
x

Foto Tânăr român, criminal în Anglia. Vasile i-a supus la caznele Iadului pe doi bătrânei, ca să le fure banii din casă

Un român din Marea Britanie, acuzat că i-a torturat până în pragul morţii şi dincolo de el pe doi bătrânei pe care voia să-i jefuiască de economiile de-o viaţă, a fost găsit vinovat de crimă. Vasile Culea a ucis-o pe femeia de 86 de ani şi l-a lăsat pe soţul acesteia, de 88 de ani, luptând pentru viaţă, în stare critică. Atacul tânărului de 34 de ani a fost descris drept "sălbatic" şi "dincolo de orice justificare posibilă".

de Redactia Observator

la 26.10.2022, 10:58

Vasile Culea, un român în vârstă de 34 de ani, a fost găsit vinovat de crimă de un tribunal din Marea Britanie. Bărbatul, care intrase în casa unui cuplu de octogenari ca să le fure toţi banii, nu s-a limitat la jaf. I-ar fi legat de mâini şi de picioare şi i-ar fi torturat până ce trupul femeii a cedat. Nici soţul acesteia nu a scăpat nevătămat, fiind în stare gravă, potrivit lbc.co.uk.

Tânărul român i-a torturat pe bătrâni. "Preţul vieţii" victimei sale

Trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit în bucătărie de echipajele de urgenţă, cu leziuni cerebrale grave. Soţii Walker fuseseră agresaţi cumplit, povestesc medicii englezi. Tânărul român, care şi-a recunoscut între timp fapta, a fost găsit vinovat de moartea bătrânei - Freda Walker. Vasile Culea este judecat şi pentru tentativă de omor în cazul soţului victimei.

Echipajele de intervenţie au ajuns la locuinţa din Langwith Junction, Derbyshire, alertaţi de vecinii celor doi. În urma atacului feroce din data de 14 ianuarie, hoţul ar fi vrut să plece cu suma de 30.000 de lire sterline, economiile de-o viaţă ale cuplului. Dar ca să afle unde sunt banii, i-a trecut pe bătrâni prin caznele Iadului. Până la urmă, a pus mâna pe 300 de lire sterline din geanta femeii, pentru care aceasta a plătit "preţul vieţii". Criminalul se speriase de un sunet de pe stradă.

Pe acelaşi subiect

Versiunea bărbatului găsit vinovat de crimă

În imaginile de pe camerele de supraveghere, prezentate în instanţă, se vede cum Vasile Culea intră în mai multe magazine din Shirebrook şi Mansfield, chiar în dimineaţa atacului. Apoi, s-a îndreptat glonţ către locuinţa victimelor alese. Iniţial, românul a minţit cu privire la cauza rănilor celor doi soţi: a pretins că femeia a "alunecat" din cauza unui lichid vărsat pe podea şi s-a prăbuşit, lovindu-se la piept.

În unanimitate, juraţii l-au găsit pe bărbat vinovat de crimă. "Domnul şi doamna Walker au fost în vizorul lui Culea, care aflase că cei doi au o sumă importantă de bani în casă. Atacul a fost sălbatic, dincolo de orice justificare posibilă. Nu a avut milă, i-a supus unor cazne terifiante", a declarat Andrew Baxter, procuror. Sentinţa în acest caz va fi pronunţată vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Tânăr român, criminal în Anglia. Vasile i-a supus la caznele Iadului pe doi bătrânei, ca să le fure banii din casă