Antena Meniu Search
x

Tată a patru copii, s-a trezit paralizat după ceea ce credea că e o toxiinfecţie alimentară. Când au aflat ce are, medicii l-au pus în comă indusă: "Un coşmar"

Asam Iqbal părea să sufere de o toxiinfecţie alimentară, motiv pentru care s-a aşeuzat să se odihnească, crezând că este doar o durere temporară. La scurt timp, când a căzut din pat, a realizat să suferă de paralizie şi a alertat familia pentru a-l duce de urgenţă la spital.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.01.2023, 17:54

Asam Iqbal
Ceea ce credea că este o toxiinfecţie alimentară s-a dovedit a fi o boală rară, care l-a lăsat paralizat - Asam Iqbal

Un tată a patru copii încearcă să rămână pozitiv, după ce, ceea ce credea că este o toxiinfecţie alimentară s-a dovedit a fi o boală rară, care l-a lăsat paralizat.

Asam Iqbal, din Keighley era un om sănătos, fără alte afecţiuni medicale. Totuşi, în urmă cu 11 luni a ajuns să fie diagnosticat cu Sindromul Guillain-Barré (GBS), o afecțiune gravă care afectează nervii și deseori începe cu simptome de furnicături şi amorţeală la picioare și mâini.

Simptomele care ascundeau diagnosticul rar

Fratele său Asif a spus că Asam a mâncat puțin, după ce ar fi suferit de o intoxicaţie alimentară, aşa că au crezut că e pur şi simplu slăbit atunci când au văzut că a căzut din pat şi a avut probleme în a se ridica singur.

Pe acelaşi subiect

Avusese febră”, a spus el pentru YorkshireLive. "Se recupera de la toxiinfecția alimentară. M-am dus să-l văd și nu arăta atât de bine. Apoi a căzut de pe pat, nu s-a putut ridica. Eu și soția lui a trebuit să-l ridicăm înapoi. Ne-am gândit că este slăbit pentru că nu mâncase”.

Starea lui Asam a început însă să se înrăutăţească şi, pentru că o asistentă i-a înştiinţat că au de aşteptat opt ore pentru a vorbi cu o asistentă prin telefon, Asif a luat legătura de urgenţă cu un văr care este medic pentru a-i cere îndrumare. Când a auzit ce s-a întâmplat, acesta le-a spus să meargă direct la spital.

„Ne-am gândit că este prea mult, așa că am sunat un văr care este medic, el a venit și i-a spus că trebuie să sunăm la 999. A trebuit să-l ducem la spital. În acel moment nu putea decât să-și miște partea superioară a corpului. A fost un coșmar. Când am ajuns acolo mai târziu, nu-şi mai putea mișca deloc brațele", a spus Asif, potrivit Mirror.

La spital, familia lui Asam a fost șocată să audă că bărbatul suferea de mult mai mult decât credeau ei. Medicii le-au spus atunci că are rarul sindrom Guillain-Barré. "Avea o tiroidă hiperactivă. Această veste a înrăutățit situația. S-a luat decizia de a-l pune în comă", a adăugat Asif.

La 11 luni de la incident, bărbatul este încă în spital

"Am fost în comă timp de șase săptămâni. Abia peste două luni mi-am dat seama ce se întâmplă și ce s-a întâmplat", a spus el. „Și la acea vreme nu puteam să vorbesc și nu puteam folosi gâtul, eram intubat. A fi în comă este o experiență ciudată, este ca și cum ai trăi într-o lume complet diferită. Este o experiență al naibii de grea.”

Încă paralizat, spune că îi lipsesc lucrurile simple din viață. "A trecut mult timp. Încerc să mă ocup de asta. Este greu să descriu totul, mai ales că a trecut atât de mult. Boala se ameliorează încet. Nu e nicio soluție rapidă", a spus el. "Bineînțeles, îți este dor de tot. Să conduci mașina. Să mergi prin magazin. Să mergi la frizerie. Îți este dor de tot."

Asam nu se oprește însă asupra a ceea ce s-a întâmplat și se menține pozitiv, reușind chiar să strângă 3.000 de lire sterline pentru NHS mergând cu bicicleta în scaunul cu rotile. „Nu poți să stai și să te gândești la toate”, a spus el. „Înveți doar să te adaptezi, nu-i așa? Nu-ți poți lăsa mintea să preia controlul. Nu te poți prinde de asta”.

Bărbatul are nevoie de fizioterapie pe care nu o poate obține în acest moment pe NHS, deoarece programările sunt complet rezervate. Familia lui a lansat o pagină GoFundMe pentru a ajuta la strângerea de bani pentru a-l ajuta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Tată a patru copii, s-a trezit paralizat după ceea ce credea că e o toxiinfecţie alimentară. Când au aflat ce are, medicii l-au pus în comă indusă: "Un coşmar"