Antena Meniu Search
x

Tată din Marea Britanie, mort în Ajunul Crăciunului, după ce familia sa a chemat ambulanţa de trei ori. "În ultimele clipe, simţea că nu vine nimeni să îl ajute"

Iqbal Rahman, un bărbat grav bolnav din Marea Britanie, în vârstă de 58 de ani, a murit chiar în Ajunul Crăciunului, după ce ambulanţa nu a ajuns suficient de rapid la locuinţa lui din cauza crizei medicale. Fiica sa, Minnie, a declarat că nimeni nu a venit să îl ajute pe tatăl său şi că nu învinovăţeşte cadrele medicale, ci Guvernul britanic, potrivit Mirror.

de Iris Duţescu

la 05.01.2023, 11:13

Ambulanţă
Iqbal Rahman, un bărbat grav bolnav din Marea Britanie, a murit chiar în Ajunul Crăciunului - Profimedia

Iqbal Rahman - soţ, tată şi bunic - a murit la vârsta de 58 de ani după ce a început să se simtă foarte rău, cu toate că fiica sa a încercat de trei ori să cheme o ambulanţă. Familia bărbatului a mărturisit că apelarea serviciilor de salvare nu mai poate garanta salvarea celor dragi şi că "Guvernul a creat această situaţie". 

"În ultimele sale clipe, tata simţea că nu vine nimeni să îl ajute, a fost foarte dificil pentru mine şi familia mea", a spus fiica bărbatului, Minnie. Ea a adăugat că "Guvernul britanic a creat un context în care este imposibil ca medicii să ofere îngrijirea pe care sunt instruiţi să o ofere".

Criză fără precedent, în sistemul de sănătate britanic

Marea Britanie se confruntă cu o criză în cadrul Serviciului Naţional de Sănătate, iar prim-ministrul Rishi Sunak a recunoscut că "pacienţii nu au parte de îngrijirea de care au nevoie". Cu toate că premierul a declarat că Guvernul încearcă să rezolve cât mai urgent problemele din sistemul medical, fiica lui Iqbal a spus că "nu este suficient", susţinănd că "timp de 13 ani, conservatorii au subfinanţat şi privatizat sistemul de sănătate, lăsându-l într-o stare dezastruoasă".

Familia bărbatului a încercat să cheme o ambulanţă pentru prima dată în seara de Ajunul Crăciunului, în jurul orei 7:07. După ce fiica sa nu a primit un răspuns, a încercat să îl urce în maşina proprie, însă fără succes. După 40 de minute, când a văzut că starea de sănătate a tatălui său se deteriorează, Minnie a apelat din nou serviciile de urgenţă. Ulterior, o ambulanţă a pornit spre casa bărbatului. La al treilea apel al familiei, efectuat la 8:04, dispecerul a anunţat că salvarea va ajunge în 7 minute. Aceasta a ajuns însă la mai bine de 20 de minute mai târziu, când Iqbal era deja mort. 

O purtătoare de cuvânt a Serviciului de Ambulanţă din West Midlands a declarat: "Am dori să ne cerem scuze familiei Rahman pentru răspunsul întârziat și să ne transmitem condoleanțe. La momentul apelului, spitalul se confrunta cu întârzieri mari".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Tată din Marea Britanie, mort în Ajunul Crăciunului, după ce familia sa a chemat ambulanţa de trei ori. "În ultimele clipe, simţea că nu vine nimeni să îl ajute"