Antena Meniu Search
x

Ultimele cuvinte ale deținutului condamnat la moarte, care a sfârșit în chinuri groaznice în timpul execuției

Un deținut condamnat la moarte, care a murit în chinuri groaznice în timpul execuției, a fpst auzit strigând "să-i dăm drumul" înainte să i se administreze injecția letală.

de Redactia Observator

la 31.10.2021, 16:26

Ultimele cuvinte ale deținutului condamnat la moarte care a sfârșit în chinuri groaznice în timpul execuției
Ultimele cuvinte ale deținutului condamnat la moarte care a sfârșit în chinuri groaznice în timpul execuției - Profimedia Images

John Grant a fost condamnat la moarte în 2000, după ce a ucis o angajată de la cantina penitenciarului, cu o șurubelniță. Bărbatul fusese închis pentru jaf armat în 1998. Joi, înainte de a i se administra injecția letală, Grant a fost auzit strigând "să-i dăm drumul", potrivit Daily Star.

În timpul execuției, deținutului i s-au administrat trei substanțe, iar decesul său a fost confirmat la ora locală 4:21. La scurt timp după ce i-a fost administrată prima substanță, Grant a început să sufere de convulsii puternice, a declarat un martor. Potrivit acestuia, deținutul a vomitat de mai multe ori înainte să moară. "Am asistat la 14 astfel de execuții, dar niciodată nu am mai văzut așa ceva".

Autoritățile dau asigurări că protocolul este eficient

Incidentul a atras critici dure. "Pentru a treia oară consecutiv, protocolul din Oklahoma nu a funcționat cum trebuie". Pe de altă parte, oficialii din statul american au declarat că protocolul lor este "uman și eficient". Potrivit Centrului de informare privind pedeapsa capitală, următoarele două execuţii din statul Oklahoma sunt programate pentru 18 noiembrie şi 9 decembrie.

Cocktailul conține un sedativ, numit midazolam și un anestezic care ar preveni durerea în urma injectării cu clorura de potasiu. Aceleași substanțe au fost folosite și în 2014, în cazul deținutului Clayton Lockett, dar bărbaul a agonizat timp de 43 de minute înainte de a i se pronunța decesul. În 2015, un alt condamnat s-a plâns că simte că corpul "îi ia foc", înainte de a-i fi declarat decesul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Ultimele cuvinte ale deținutului condamnat la moarte, care a sfârșit în chinuri groaznice în timpul execuției