Antena Meniu Search
x

Un adolescent de 15 ani a murit după ce a mâncat sushi la un restaurant din Italia. Familia e în şoc: „Luca, veghează-ţi familia distrusă de pierderea ta"

O întreagă familie plânge şi suspină după moartea unui adolescent de 15 ani, care a pierit inexplicabil, după ce a mâncat sushi la un restaurant chinezesc din Italia. Patronul restaurantului şi un medic sunt acum anchetaţi de poliţie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.12.2021, 14:50

Procurorul care a dispus autopsia a trecut deja două nume în registrul suspecților cu ipoteza de omor din culpă: proprietarul restaurantului, un cetățean chinez în vârstă de 55 de ani și medicul generalist care i-a prescris lui Luca terapia la domiciliu, în vârstă de 61 de ani.

Familia nu îşi poate reveni din şoc, după pierderea adolescentului

Părinții tânărului de 15 ani sunt încă în stare de șoc şi încearcă din răsputeri să înțeleagă ce s-a întâmplat şi cum a fost posibil ca fiul lor să piară în urma unei cine la restaurant. Băiatul era foarte sănătos, nu avea patologii anterioare.

Calvarul a început pe 23 noiembrie, după ce Luca a mers într-un local cu tematica „tot ce poţi mânca” la 14.99 de dolari. Ieşise în oraş cu alţi trei prieteni şi au hotărât că acolo este locul perfect unde să-şi petreacă seara. La câteva ore însă, adolescentul a început să se simtă rău, să aibă febră, vărsături şi diaree, potrivit La Stampa. De asemenea şi ceilalţi băieţi care au mâncat au avut simptomele unei toxiinfecţii alimentare, într-un caz confirmat pentru bacteria salmonella, bacterie care însă duce rareori la deces. Pentru a face lumină în urma acestei tragedii, anchetatorii speră să poată obţine mai multe răspunsuri din autopsia efectuată în urmă cu câteva zile.

Pe acelaşi subiect

Magistraţii au cerut experţilor desemnaţi (medicul legist Alfonso Maiellaro, anatomopatologul Oscar Nappi, precum şi specialistul în boli infecţioase, Tiziana Ascione) să constate dacă tânărul de 15 ani avea probleme de sănătate nediagnosticate, să precizeze natura alimentelor consumate pe 23 noiembrie şi să fie făcute verificări în privinţa modului în care a fost tratat şi îngrijit de cadrele medicale.

Conform detaliilor din anchetă, după primele simptome, medicul prescrisese un antipiretic pentru febră și fermenti lactici pentru tulburări intestinale, apoi un antibiotic. Starea de sănătate a adolescentului se îmbunătăţise după o săptămână: febra îi scăzuse, iar situaţia părea să se amelioreze încet-încet. Pe 2 decembrie însă, dintr-o dată a început să se simtă mai rău, condiţia sa deteriorându-se dintr-o dată. La scurt timp inima a încetat să-i mai bată. Ar fi fost găsit fără viață chiar de părinții săi, care credeau iniţial că doarme.

Cercetările vor fi clarificate, anunţă autorităţile, mai ales pentru a fi stabilită cu exactitate cauza morţii, dar şi pentru a afla cine se face responsabil pentru tragedia cumplită.

Întreg cartierul plânge moartea lui Luca

Vestea a şocat întreg cartierul, mai ales pe familia, rudele şi prietenii băiatului de 15 ani: un adolescent iubit de toată lumea. În memoria sa, cei apropiaţi au ridicat un banner cu mesajul: „Bună, micule Luca”, în timpul meciului de fotbal Napoli-Atlanta. Mii de comentarii din partea celor care l-au cunoscut şi l-au iubit au fost postate pe reţelele de socializare. Într-unele dintre mesaje, mama Rosaria, tatăl Antonio, sora şi fratele, ambii mai mari, şi-au luat rămas bun.

Mulți l-au cunoscut pe Luca, un tânăr pasionat de șah și un licean cu note strălucite la învăţătură. Pe grupul de Facebook al cartierului Soccavo, condoleanţele au curs fără oprire din partea celor îndureraţi, relatează Napoli Today.

Luca, fie ca pământul să-ţi fie uşor, ajută-ţi mama şi tatăl să suporte durerea imensă, veghează-ţi familia distrusă de pierderea ta, odihneşte-te în pace drag îngeraş”

Nu există cuvinte care să exprime această durere imensă. O pierdere atât de grea”

Nu pot să-ţi spun adio, ci doar ne mai auzim. Veştile astea proaste mi-au frânt inima va fi întotdeauna un gol acolo care nu va putea fi umplut. Au venit toţi îngerii să joace şah acum cu tine. Luca, vei trăi mereu în inimile celor care te iubesc. Ca mamă spun că nu există durere mai mare...cu bine, micule Luca”, au fost doar câteva dintre gândurile oamenilor.

În prezent, restaurantul chinezesc continuă să funcţioneze, anchetatorii nereuşind să găsească suficiente elemente care să sugereze măsuri drastice împotriva patronului.

Ancheta condusă de procurorii Federica D'Amodio și Luigi Landolfi este în desfăşurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un adolescent de 15 ani a murit după ce a mâncat sushi la un restaurant din Italia. Familia e în şoc: „Luca, veghează-ţi familia distrusă de pierderea ta"