Antena Meniu Search
x

Un adolescent de 16 ani din Michigan şi-a ucis colegii cu sânge rece. Tatăl i-a cumpărat pistolul de Crăciun

Un adolescent din Michigan a fost acuzat că şi-a omorât patru colegi şi ar fi rănit alţi şapte într-un atentat la şcoala la care studia. Ethan Crumbley, în vârstă de 16 ani, este judecat ca adult şi se confruntă cu acuzaţii de terorism şi crimă de gradul I.

de Redactia Observator

la 24.10.2022, 21:30

Ethan Crumbley în sala de judecată, ţinut de un poliţist
Ethan Crumbley şi-a ucis brutal patru colegi - Profimedia

Ethan avea 15 ani când a tras focurile la Liceul Oxford, la 48 de kilometri de Detroit, în noiembrie 2021. Adolescentul riscă o pedeapsă pe viaţă, fără liberare condiţionată, potrivit BBC. Astăzi, tânărul s-a prezentat la curtea din Michigan şi a recunoscut că este vinovat de 24 de acuzaţii, printre care o acuzaţie de terorism, patru capete de acuzare de crimă de gradul I, șapte capete de acuzare de agresiune cu intenție de omor și 12 capete de acuzare pentru deținere de armă de foc.

Acuzaţia de terorism nu este una frecventă la cazurile de atentate şcolare din SUA. Procurorii au spus că au adus acuzația pentru a recunoaște impactul pe care l-au avut împușcăturile asupra comunității. Tânărul a recunoscut că pe 30 noiembrie 2021, a pus un pistol şi muniţie în rucsac şi le-a adus la şcoală. Apoi a încărcat arma de foc în baie înainte de a trage peste 30 de focuri în personalul și elevii de pe holul școlii. 

Adolescentul a omorât patru colegi

Patru elevi au murit în urma atentatului: Tate Myre, 16 ani, Madisyn Baldwin, 17 ani, Hana St Juliana, 14 ani şi Justin Shilling, 17 ani. Şase alţi elevi şi un profesor au fost răniţi. Procurorii au căzut de acord că atacul a fost premeditat, spunând că Crumble a vorbit despre uciderea elevilor în seara de dinaintea atentatului. „Acesta nu a fost un act impulsiv”, a spus procurorul din Oakland Country, Karen McDonald, când acuzaţiile au fost anunţate pentru prima dată. 

Părinţii adolescentului, James şi Jennifer Crumbley, se confruntă, de asemenea, cu patru acuzații de omor involuntar. Procurorii au susținut că aceştia au ignorat semnele de avertizare ale violenței și nu au depozitat arma folosită de fiul lor într-un loc sigur. Ambii au pledat nevinovați. 

Crumbley a folosit o armă semi-automată pe care tatăl său i-a cumpărat-o pe post de cadou de Crăciun, cu patru zile înaintea tragediei. Acesta este primul caz din SUA în care părinţii unui criminal tânăr au fost şi ei arestaţi. La începutul acestui an, avocatul bărbatului înarmat a spus că vor urmări o apărare împotriva cazului. În schimb, el a pledat vinovat.

Tânărul va trebui să se prezinte din nou în instanţă în februarie 2023, când victimele sale vor avea ocazia să dea declaraţii. O audiere de sentinţă va fi programată la o dată ulterioară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Un adolescent de 16 ani din Michigan şi-a ucis colegii cu sânge rece. Tatăl i-a cumpărat pistolul de Crăciun