Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un artist a pictat-o pe femeia visurilor sale, fără să îşi închipuie că viitoarea soţie va arăta exact la fel. Două destine unite de un portret, în Iran

Poveste de dragoste ca în filme. Un bărbat din Iran şi-a întâlnit viitoarea soţie la un an după ce o pictase, din imaginaţie. Cei doi nu se cunoşteau, dar destinul i-a adus împreună, iar la a doua întâlnire s-au logodit.

de Redactia Observator

la 04.11.2021, 20:57

Pictorul Ahad Saadi, care şi-a făcut cunoscut numele în nişa artistică "Azarnegari", povesteşte că a fost supus unor presiuni îndelungate din partea mamei sale, care-l voia aşezat la casa lui, căsătorit, cu copii. Aşa că în 2008, sătul de veşnicele reproşuri materne, acesta s-a hotărât să o picteze pe femeia visurilor sale. Odată finalizat, portretul a fost expus la Galeria Huner-i Mukaddes ("Artă Sfântă"), în orașul Tabriz din Iran, relatează Mirror.

Viitoarea soţie a ajuns faţă în faţă cu tabloul în care şi-a recunoscut chipul

Nu mică i-a fost mirarea unei alte artiste, Parisa Karamnezhad, în vârstă de 39 de ani, când şi-a văzut chipul pictat. Femeia a povestit că s-a simţit de parcă se privea în oglindă. Dar chiar şi aşa, nu avea habar că astfel îşi va cunoaşte viitorul soţ. La rândul său, bărbatul îşi aminteşte că la vederea Parisei a avut un sentiment "de nedescris".

"Într-o seară, iubitul meu, Kave, m-a sunat și a spus că ştie o expoziție extraordinară, la care ar trebui să mergem. La început nu am vrut să mă duc, dar Kave a insistat, aşa că am acceptat", mărturiseşte Parisa Karamnezhad. Impresionată de lucrările expuse, femeia a ajuns la un moment dat şi în faţa portretului care, spune ea, i-a schimbat viaţa. "Am încremenit în fața portretului pentru câteva secunde. Am simțit o apropiere ciudată. M-am întors către iubitul meu și l-am întrebat: Seamănă cu mine?"

Destin împlinit: cei doi s-au căsătorit după a doua întâlnire

A doua zi, Parisa s-a întors la expoziție împreună cu o prietenă și l-a întâlnit pe Ahad, care le-a întâmpinat chiar la intrare. Bărbatul susţine că nu s-au văzut vreme de un an şi jumătate, până ce s-au reîntâlnit prin intermediul reţelelor de socializare. Convins că e dragostea vieţii sale, a cerut-o de soţie la cină, după ce se văzuseră de două ori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Un artist a pictat-o pe femeia visurilor sale, fără să îşi închipuie că viitoarea soţie va arăta exact la fel. Două destine unite de un portret, în Iran