Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un bărbat de 21 de ani din Egipt care şi-a ucis colega pentru că nu i-a răspuns la avansuri, riscă să fie executat în direct, la televizor

Execuția unui ucigaș din Egipt ar putea fi transmisă în direct, la televizor. Bărbatul a fost găsit vinovat de uciderea unei femei care i-ar fi respins avansurile.

de Redactia Observator

la 27.07.2022, 13:43

Mohamed Adel, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la moarte după ce s-a descoperit că acesta și-a ucis colega de clasă înjunghiind-o cu brutalitate, în Egipt.

O instanță egipteană a făcut apel la Parlament prin care bărbatul condamnat la moarte, să fie executat în direct, la TV. Acesta speră ca transmisiunea live să fie un impuls de conștientizare a faptelor, în speranța că va descuraja oamenii să comită o astfel de crimă similară.

“Difuzarea, chiar dacă este doar o parte din începerea procedurii, ar putea atinge scopul descurajării care nu a fost atins prin difizarea sentinței în sine”, a declarat instanța în scrisoarea sa.

Pe 20 iunie, Abel a ucis-o pe Naira Asharaf, în timp ce cobora dintr-un autobuz în fața universității Mansoura unde învățau amândoi, în partea de nord a Egiptului, redactează Mirror.

Pe acelaşi subiect

Natura crimei a fost deosebit de sumbră deoarece ucigașul a fost văzut bătând-o în mod repetat pe Naira, sărind peste aceasta, iar la final înjunghiind-o de mai multe ori. Martorii furioși l-au prins pe Abel, iar acesta a fost reținut imediat de poliție, în timp ce Naira zăcea pe asfalt cu șanse mici de supraviețuire, după ce i-a fost tăiat gâtul.

Criminalul a pledat vinovat, însă dă vina pe victimă pentru fapta comisă

Abel a pledat vinovat de crima comisă și a fost condamnat la moarte, o decizie care a trebuit să meargă la "Marele Muftiu" al Egiptului, dr. Shawki Allam, pentru aprobare.

Judecătorul Bahaeldin Al Merri a declarat la condamnarea sa: "Instanța declară că nu a putut găsi capacitatea de milă pentru cineva care nu a fost el însuși milostiv. Poate că moartea ta va face mai mult bine ca exemplu pentru alții decât permițându-ți să trăiești".

Susținătorii lui Adel se organizează acum pentru a opri condamnarea la moarte, iar avocatul inculpatului, Farid El-Deeb a declarat: "Mai avem la dispoziție 60 de zile pentru a contesta condamnarea la moarte împotriva lui Adel".

Șocant, criminalul violent a dat vina pe Naira pentru acțiunile sale și a spus că s-a pregătit parțial să o ucidă. "Am avut un examen și am ratat autobuzul. Așa că a trebuit să îl iau pe următorul care pleca la 10.30. Când m-am urcat în autobuz, ea era acolo. Am avut un cuțit pentru că mă temeam că își va îndeplini amenințările de a trimite huliganii după mine. De asemenea, voiam să o omor, dacă aveam ocazia", a declarat Abel.

Doar 55 de țări din întreaga lume mai au în prezent pedeapsa cu moartea, decizia rămânând extrem de controversată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Mapamond » Un bărbat de 21 de ani din Egipt care şi-a ucis colega pentru că nu i-a răspuns la avansuri, riscă să fie executat în direct, la televizor