Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un bărbat şi-a băgat fosta iubită într-o valiză şi a lăsat-o să moară. Tânăra îşi prezisese moartea într-o conversaţie cu mama ei, în SUA

Javier Da Silva Rojas și-a îndesat fosta iubită, pe Valerie Reyes, într-o valiză mică roșie și apoi a lăsat-o să se sufoce pe marginea unui drum din Greenwich, Connecticut.

de Redactia Observator

la 14.11.2021, 13:48

Munca la o librărie din Eastchester, New York, însemna că în fiecare zi Valerie Reyes era înconjurată de lucrurile ei preferate - adică de cărți. Ea a fost remarcată pentru că era harnică și s-a străduit să-și facă o viață bună. Tinerei de 24 de ani îi plăcea să citească în cafenele și mergea pe traseele naturale locale pentru a scăpa de zgomotul orașului. În plus, îi plăcea să petreacă duminica cu familia ei, potrivit Mirror

Valerie a visat să devină artist tatuator și a desenat portrete pentru prieteni în speranța că într-o zi își va deschide propriul salon. Creativitatea a ajutat-o, de asemenea, în timp ce se lupta cu depresia. Dar, în ciuda propriilor probleme, ea îi punea întotdeauna pe alții pe primul loc.

În ianuarie 2018 l-a cunoscut pe Javier Da Silva Rojas online. Rojas, un imigrant cu cetățenie venezueleană și portugheză, locuia în Queens. El a susținut că a fugit de tulburările politice și economice din anul precedent, îndreptându-se în Statele Unite în căutarea unei vieți mai bune. Bărbatul lucra într-un restaurant, dar, necunoscut pentru majoritatea oamenilor din jurul său, se afla în țară ilegal, deoarece viza îi expirase.

Totul ar fi pornit după ce tânăra a decis să pună capăt relaţiei

Pe acelaşi subiect

Valerie a pus capăt relaţiei după trei luni și a oprit orice comunicare cu el. Tânărul a încercat să continue să vorbească cu ea, dar a refuzat. Era un capitol pe care voia să-l lase în urmă. La 30 ianuarie 2019, Valerie a fost dată dispărută după ce nu s-a prezentat la serviciu. Nu fusese văzută de două zile și îngrijorarea familiei creștea.

Mama ei, Norma Sanchez, a susținut că atunci când a vorbit ultima oară cu fiica ei la telefon, ea a spus că se temea că cineva o va ucide. Valerie nu a spus de ce a crezut asta, dar era în mod clar speriată și suferea atacuri de anxietate. 

Pe 5 februarie, cadavrul tinerei a fost descoperit de un grup de lucrători ai autostrăzii, în Greenwich, Connecticut, nu foarte departe de casa ei. Într-o zonă împădurită, la aproximativ 20 de metri de drum, au zărit o valiză roșie. Corpul era înăuntru. Picioarele și brațele fuseseră legate cu bandă adezivă și sfoară înainte de a fi îndesată în valiză. Mai multe straturi de bandă i-au fost plasate peste gură și existau dovezi ale unei răni la cap și vânătăi pe față.

A fost o descoperire devastatoare pentru familie. Un medic legist a stabilit că ea a murit prin asfixiere. O săptămână mai târziu, a fost dezvăluit că cineva a folosit cardul ei bancar pentru a retrage bani din cont. Imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat un bărbat purtând un hanorac negru. Se afla într-un vehicul închiriat, care a fost urmărit până la cel care l-a angajat - Javier Da Silva Rojas.

După ce a fost arestat, poliția a descoperit că ADN-ul lui se potrivește cu cel de pe mânerul valizei și de sub unghiile lui Valerie. La interogatoriu, Rojas a recunoscut că a vizitat-o ​​în noaptea de 28 ianuarie. Se pare că acesta se dusese la apartamentul fostei iubite cu o mașină închiriată. Înainte de a intra, își pusese telefonul mobil în modul avion și dezactivase setarea locației. Înăuntru, perechea a avut o altercație violentă. Era încă în viață când el a legat-o și a băgat-o în valiză. A aruncat-o apoi în zona împădurită fără să știe dacă Valerie era moartă sau vie. De asemenea, i-a aruncat telefonul înainte de a-i fura banii.

Rojas, în vârstă de 25 de ani, a fost acuzat de răpire cauzatoare de moarte și, în februarie 2020, a pledat vinovat la un tribunal din White Plains, New York. În baza unui acord de recunoaștere a vinovăției, care însemna că a evitat pedeapsa pe viață sau pedeapsa cu moartea, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, urmați de doi ani de eliberare supravegheată. Probabil va fi deportat ulterior.

În lacrimi, el a afirmat: ''Niciun cuvânt nu poate exprima cât de dezgustat sunt de faptele pe care le-am comis. Nu mă voi ierta niciodată pentru asta. Nu-i pot cere [familiei ei] să mă ierte pentru că nu o merit. Aș vrea să știe că îmi pare foarte rău.''

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un bărbat şi-a băgat fosta iubită într-o valiză şi a lăsat-o să moară. Tânăra îşi prezisese moartea într-o conversaţie cu mama ei, în SUA