Antena Meniu Search
x

Un bătrân britanic a murit după ce a stat 11 ore pe scaun în salonul unui spital, aşteptând eliberarea unui pat

Un bătrân de 83 de ani din Marea Britanie a murit în coridorul unui spital, după ce a aşteptat 11 ore ca un pat să se elibereze. Bryan Fulstow, bunic a patru nepoţi, şi-a pierdut viaţa la Hull Royal Infirmary, pe 15 noiembrie, potrivit Mirror.

de Redactia Observator

la 24.11.2022, 16:47

Bryan Fulstow
Bătrânul a stat 11 ore în sala de aşteptare, pentru că toate paturile erau ocupate - Shutterstock

Pensionarul a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), cu şase zile înainte de a fi mutat la altă secţie, unde a petrecut ore întregi pe un scaun de pe coridor, aşteptând ca un pat de spital să se elibereze.

Fiul său, Steve, a spus că decizia transferului a fost luată de personalul din spital, conform unei noi proceduri care presupune transferul pacienților de la Primiri Urgenţe într-o altă secţie, "indiferent dacă există sau nu paturi disponibile".

Fiul bătrânului a descris îngrijirea pe care a primit-o tatăl său drept "inumană" şi i-a provocat pe managerii spitalelor să-şi justifice dezinteresul faţă de bărbatul în vârstă, care era grav bolnav. Moartea lui Bryan i-a frânt inima soţiei sale, Barbara, cu care era într-o relaţie de 59 de ani. 

Bărbatul a aşteptat două ore şi jumătate după ambulanţă

Pe acelaşi subiect

Cu şase zile înainte de transfer, bărbatul a aşteptat două ore şi jumătate după o ambulanţă, după ce a început să se simtă foarte rău. Steve a declarat că bătrânul nu a avut afecţiuni medicale serioase în trecut, dar la momentul respectiv, avea febră şi începuse să delireze. 

"A stat într-un coridor timp de 11 ore, cu sute de oameni trecând pe lângă el și cu un cateter ataşat de corp. Unde este demnitatea în asta?", a declarat fiul bătrânului. Ulterior, el a fost sunat şi anunţat că Bryan a căzut şi s-a lovit la cap. Potrivit medicului legist care s-a ocupat de caz, aceasta a fost cauza morţii sale. Purtătorul de cuvânt al spitalului Hull Royal Infirmery a transmis condoleanţe familiei. 

"Deși nu putem comenta cazurile individuale, dorim să exprimăm condoleanţele noastre sincere familiei domnului Fulstow", a spus el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un bătrân britanic a murit după ce a stat 11 ore pe scaun în salonul unui spital, aşteptând eliberarea unui pat