Antena Meniu Search
x

Un bebeluş de doar două luni din UK a fost lăsat să moară în garaj. Părinţii se certau pentru că nu ar fi avut intimitate suficientă

Doi părinţi din Marea Britanie şi-au lăsat bebeluşul de doar două luni să moară, în garaj. Totul s-a întâmplat în timp ce părinţii lui se certau din cauza faptului că locuinţa lor a devenit foarte aglomerată, că nu dorm suficient şi că nu au intimitate. Aşa că au decis să-şi lase copilul în garaj, singur. Tragedia, care a cutremurat o ţară întreagă, a avut loc în iunie 2020.

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 14:03

Bebeluş
Un bebeluş de doar două luni din Marea Britanie a fost lăsat de părinţi să moară, în garajul casei - Shutterstock

Un bebeluş de doar două luni a fost lăsat să moară în garajul din curtea casei. Părinţii copilului se certau din cauza faptului că locuinţa lor era „supraaglomerată”, aşa că au decis să-şi „mute” bebeluşul într-un şopron din curtea casei. Conform presei străine, micuţul a fost lăsat nesupravegheat, iar la un moment dat căruciorul în care se afla, s-a răsturnat. Copilul a murit după ce a rămas fără aer. Atunci când au văzut tragedia, părinţii au apelat imediat autorităţile, însă au ezitat să spună că micuţul se afla în garaj şi nu în casă. Cuplul a declarat pentru autorităţi, potrivit Mirror, că bebeluşul de două luni se afla în pătuţul său, în camera lui, în locuinţă.

Ce au constatat autorităţile

După mai multe cercetări, oamenii legii au constatat faptul că bebeluşul a murit din cauze mult mai grave şi în împrejurări inumane. Judecătorul Steven Parker a declarat, în cadrul unei audieri private la tribunalul de familie din Liverpool, că cei doi soți se certau din cauza lipsei de "somn și intimitate". Ca urmare, băiețelul a fost pus în șopron, unde a murit ulterior, în iunie 2020.

"În grabă sau din imprudență, căruciorul a fost plasat de mamă și/sau de tată pe o cutie de carton nepotrivită și nesigură în magazie. Acesta s-a răsturnat cu capul de pe suprafața superioară a cutiei, ceea ce a făcut ca (bebelușul) să se deplaseze pe partea/umărul stâng, iar fața lui a fost apăsată de partea laterală a căruciorului, cu capul într-o poziție nefirească și neobișnuită. Acest lucru i-a compromis respirația sau ventilația și a dus la moartea sa din cauza hipoxiei și a hipercarbiei", a declarat judecătorul, conform sursei citate mai sus.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, judecătorul Parker a mai spus că părinții copilului au sunat la serviciile de urgență și au spus că a fost găsit fără viață în pătuțul său din dormitorul lor. Cuplul a susţinut că moartea bebeluşului lor este un caz tragic. Instanţa a hotărât că părinții copilului "nu au reușit să îl supravegheze în mod adecvat".

Nu a fost prima dată când micuţul a fost lăsat nesupravegheat

"În momentul în care (el) a murit, existau tensiuni în relația dintre mamă și tată, cauzate de traiul în condiții de supraaglomerare și în timpul închiderii, de lipsa somnului și a intimității și de o sănătate mintală precară din partea tatălui. Aceste aspecte au dus la o comunicare deficitară și la certuri între mamă și tată și au ajuns în punctul în care părinții nu făceau față bine și aveau nevoie de o pauză de la îngrijirea (copilului)", a mai spus judecătorul Parker.

Nu a fost pentru prima dată când bebeluşul nu a fost tratat bine. Autorităţile au trasmis că micuţul era pus uneori pe podea, în cameră, singur. Părinţii spun că îl lăsau aşa pentru a "plânge și a se autoalina". De altfel, părinții copilului au negat că bebelușul a fost "vreodată lăsat în garaj" și nu au acceptat că acesta a fost "vreodată pus în pătuț pe o suprafață care era nepotrivită". În ciuda acestor declaraţii ale cuplului, judecătorul a decis că părinții copilului "au conspirat pentru a oferi o relatare falsă" a circumstanțelor în care a survenit moartea micuțului. Identităţile celor doi, dar şi a micuţului nu au fost dezvăluite. Pe trupul neînsufleţit al băiatului nu au fost găsite urme de violenţă domestică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Un bebeluş de doar două luni din UK a fost lăsat să moară în garaj. Părinţii se certau pentru că nu ar fi avut intimitate suficientă