Antena Meniu Search
x

Un bebeluş născut prematur a murit după 9 zile, după ce a primit hrană contaminată în spital, în Anglia

Un bebeluş a murit în mod tragic la doar nouă zile de la naştere după ce i s-a administrat hrană contaminată într-un spital din Anglia. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 30.04.2022, 16:46

Bebeluş născut prematur
Un bebeluş născut prematur a murit după 9 zile, după ce a primit hrană contaminată în spital, în Anglia - Profimedia

Micuţul, născut prematur, a fost hrănit cu un lot stricat de hrană primit de Total Parenteral Nutrition de la ITH Pharma. Totuşi, un judecător a spus că cauza morții bebelușului nu a putut fi „dovedită la standardul penal”.

Yousef Al-Kharboush a murit de sepsis după ce i s-a perfuzat un lot contaminat de hrană perfuzabilă. Din păcate, el este unul dintre cei trei copii care au murit și unul dintre cei 19 sugari din nouă spitale din Anglia care s-au îmbolnăvit, relatează My London.

Toți au primit hrană contaminată de la Total Parenteral Nutrition (TPN), de la ITH Pharmas. Totuşi, judecătorul Deborah Taylor a declarat astăzi într-o hotărâre de condamnare că moartea micuţului Yousef Al Kharboush nu s-a dovedit a fi cauzată de lotul contaminat de TPN, potrivit Mirror.

Deoarece erau născuţi prematur şi nu puteau primi lapte, tuturor copiilor li s-a administrat TPN direct în fluxul sanguin între 27 mai și 2 iunie a acelui an. Procurorul Mark Heywood QC a declarat: „Cazul de urmărire penală este foarte ferm şi susţinem că moartea lui Yousef a fost rezultatul modului în care această companie desfășura activitatea de producție și în special a lipsei unei evaluări a riscurilor”.

Pe acelaşi subiect

Yousef și fratele său geamăn, Abdulilah, s-au născut prin operație de cezariană de urgență la Spitalul St Thomas din centrul Londrei la 32 de săptămâni de gestație, în mai 2014. În timp ce erau la Terapie Intensivă, amândoi au fost hrăniți intravenos; Abdulilah nu a fost afectat, dar Yousef a murit pe 1 iunie 2014.

Alţi doi bebeluşi au murit în spital, după ce au primit hrana contaminată

Tameria Aldrich și Oscar Barker au fost doi dintre ceilalți sugari care s-au îmbolnăvit din cauza hranei contaminate. Tameria, a cărei soră geamănă Tia a supraviețuit, a murit la nouă zile după Yousef, pe 10 iunie, în timp ce Oscar a murit la Maternitatea Rosie din Cambridge.

Pe măsură ce compania farmaceutică a fost condamnată în instanță, mama Tameriei, Vicki Golden, a plâns alături de Holly Barker, al cărei fiu a murit și el într-un alt spital, când sentința a fost pronunțată astăzi. Judecătorul a amendat ITH Pharma - care a avut o cifră de afaceri anuală de 66,8 milioane de lire sterline până în septembrie 2020, când a avut o cifră de afaceri de 1,215 milioane de lire sterline și a obligat compania să plătească 291.000 de lire sterline pentru costuri, vineri, după ce compania a pledat anterior vinovată pentru trei infracțiuni.

Tatăl lui Yousef, Raaid Sakkijha, și mama, Ghada Sakkijha, locuiesc acum în Arabia Saudită și nu au putut participa la audiere prin conferinţa video.

„Amintiri teribile încă ne bântuie și vor continua pentru totdeauna. De fiecare dată când Ghada se uită la fratele geamăn al lui Yousef, ea simte greutatea pierderii fiului ei. Această companie care ne-a făcut asta nici măcar nu va primi o amendă. E ca de obicei pentru ei. Asta e dreptate?", a declarat tatăl bebeluşului.

Arti Shah, avocat pentru neglijență medicală la Fieldfisher, firma care reprezintă familiile lui Yousef, Tameria și Oscar în procedurile civile, a declarat: „De opt ani, ITH Pharma a continuat să funcționeze normal. De opt ani, părinții lui Yousef au trăit în iad. Și totuși compania nu a recunoscut că a provocat moartea lui Yousef."

Doamna Golden, în vârstă de 39 de ani, care este din Essex, a spus că ITH Pharma „a jucat la ruleta rusească cu viețile oamenilor”. „A fost doar o chestiune de timp până să se întâmple ceva rău. De opt ani ne luptăm pentru dreptate pentru fiica mea și simt că în sine nu era dreptate. Am trecut prin opt ani de iad. Întotdeauna am simțit că hrana a contribuit la moartea fiicei mele”.

Reacţia companiei

Un purtător de cuvânt al ITH Pharma a declarat: „Noi, cei de la ITH Pharma, oferim în primul rând cele mai profunde simpatii familiilor pacienților afectați de evenimentele de acum opt ani. Acceptăm amenda aplicată de instanță, pledând vinovați pentru o singură infracțiune de reglementare de nerespectare a unei evaluări adecvate și suficiente a riscurilor, în conformitate cu Reglementările privind managementul sănătății și securității la locul de muncă din 1999, și la două infracțiuni de reglementare în temeiul Legii medicamentelor din 1968 de furnizare a unui medicament la 27 mai 2014 care nu este de natura sau calitatea specificată în prescripție. ITH Pharma este un producător principal de nutriție parenterală totală (TPN) și alte medicamente de mulți ani, iar evenimentele din 27 mai 2014 au fost cu totul excepționale. Din 2008, nutriția parenterală produsă de ITH a ajutat zeci de mii dintre cei mai vulnerabili copii să supraviețuiască nașterilor premature. Suntem mândri să avem parte de încredere din partea NHS și să sprijinim în mod important pacienții în această activitate vitală”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un bebeluş născut prematur a murit după 9 zile, după ce a primit hrană contaminată în spital, în Anglia