Antena Meniu Search
x

Video Un bebeluș s-a înecat într-un lac, după ce frăţiorul mai mare a împins căruciorul în apă. Tragedia, într-un sat din Moldova

Sfârşit teribil pentru un bebeluş de 8 luni de zile, după ce frăţiorul mai mare, în vârstă de 2 ani, a împins într-un lac căruciorul în care dormea copila. Tragedia a avut loc marţi după-amiază, în satul moldovenesc Răzeni. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.07.2021, 21:54

Un bebeluș s-a înecat într-un lac, după ce frăţiorul mai mare a împins căruciorul în apă. Tragedia, într-un sat din Moldova - captura video publika.md

Din primele informaţii publicate de presa locală, se pare că fetiţa dormea în cărucior la umbra unui copac de pe malul iazului când fratele de 2 ani l-a împins și a căzut în apă. În tot acest timp, mama copiilor făcea de mâncare. Femeia ar fi scos-o la scurt timp pe micuţă din lac, însă deja era prea târziu. Medicii sosiţi la fața locului nu au putut decât să constate decesul fetiței.

Potrivit poliţiei, familia micuţilor locuiește într-o casă aflată pe malul lacului.

"În timp ce un copil de 8 luni dormea în cărucior la umbra unui copac, fratele acestuia de 2 ani a împins căruciorul care a căzut în lacul din apropiere. Mama acestora de 28 de ani a intervenit imediat însă nu a reușit să salveze copilul. La sosirea ambulanței, medicii au constatat decesul acestuia", a declarat reprezentantul poliţiei din Ialoveni, potrivit publika.md.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

O rudă a familiei a declarat pentru jurnaliştii locali că toată familia era acasă, în momentul producerii tragediei. Părinţii copilei au intervenit rapid, însă a fost în zadar: "Fetița dormea lângă ușă, dar mama făcea zeamă. El cred că se juca și a împins puțin și căruciorul s-a dus în apă. – Au văzut toți? – Da, erau toți acasă. A sărit soțul, au sărit toți, dar… Aseară am stat cu ea în brațe, m-am jucat, a fost tot bine. Copilul era vesel … Doamne ferește".

Soții mai au alți trei copii, iar micuța era mezina familiei. Potrivit asistentului social din localitate, părinții au fost atenționați de mai multe ori să se mute. "I-am recomandat, zic: veniți la noi la asistența socială, aduceți actele la toți ca să putem lua la evidență și totodată să le facem ajutor social. Dumneaei a spus bine, dar de venit n-a mai venit. Noi am mai fost de vreo 3 ori", a declarat Galina Racu, asistent social în satul Răzeni.

Asistentul social monitoriza familia şi susţine că toţi copiii erau îngrijiți foarte bine.

"Tatăl este responsabil, le cumpăra tot ce trebuie, le aducea și legume și fructe din oraș pentru că el mergea cu pește acolo. Avea grijă de ei, îi ducea la grădiniță cu mașina, tot el îi aducea. Copiii erau îngrijiți, aveau grijă de ei, erau hrăniți, îmbrăcați spălați. De câte ori am fost era curat, era bine și copii sănătoși", a mai spus Galina Racu.

Poliția a inițiat un proces penal, pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un bebeluș s-a înecat într-un lac, după ce frăţiorul mai mare a împins căruciorul în apă. Tragedia, într-un sat din Moldova